Bocadillo tonhallal, ropogós baguette-ben

Bocadillo tonhallal

A Bocadillo tonhallal a spanyol konyha egyik klasszikusa, mely egy könnyed, de tápláló étkezés. Az egyszerű, mégis ínycsiklandó szendvics alapja a friss tonhal, amelyet majonézzel és citromlével kevernek, hogy a legfinomabb textúrát és ízt érjék el. A baguette ropogóssága és a petrezselyem frissessége tökéletes harmóniában van a tonhal gazdag ízével. A bocadillo egy népszerű spanyol étel, amelyet gyakran fogyasztanak egy laza étkezés során, akár reggelire, akár egy könnyű vacsorára.

Előkészület 10 perc
Elkészítés 5 perc
Teljes 15 perc
400 Kcal
Facebook
Twitter
LinkedIn

Hozzávalók

Adagok: 2
1 doboz Tonhal konzerv
1 db Baguette
3 ek. Mayonnaise
1 ek. Friss citromlé
1 ek. Friss petrezselyem
1 ek. Olívaolaj
1 csipet
1 csipet Bors

Bevásárló kosár ikon Bevásárló lista (0)

    Allergén információ
    GluténGlutén

    Elkészítési Lépések

    1

    A tonhalat csepegtesd le a konzervből, majd tedd egy tálba.

    Ha még szaftosabbá szeretnéd tenni, adj hozzá egy evőkanál tonhalszószt is a keveréshez.

    2

    Keverd össze a tonhalat a majonézzel, citromlével, olívaolajjal, sóval és borssal.

    Ha még krémesebbre szeretnéd, adj hozzá egy kis extra majonézt vagy joghurtot.

    3

    A petrezselymet apróra vágd, és keverd hozzá a tonhalas keverékhez.

    A petrezselyem nemcsak színt ad, hanem friss ízt is biztosít.

    4

    A baguette-et vágd fel hosszában, és pirítsd meg enyhén egy serpenyőben, hogy ropogós legyen.

    A pirítás extra ízt ad a szendvicsnek, és megőrzi a textúráját.

    5

    A tonhalas keveréket egyenletesen oszd el a baguette mindkét felén, majd tálald.

    Tálalás előtt egy kis citromlevet is csepegtethetsz a szendvicsre, hogy még frissebb legyen.