A citromot alaposan mosd meg, majd vékony karikákra szeleteld.
A citrom héját is felhasználhatod, reszelj le egy keveset a héjából a ciderhez.
Öntsd az alma cidert egy közepes méretű lábosba, és tedd közepes lángra melegedni.
Ha nincs alma cider, használhatsz almalevet is, de ebben az esetben csökkentsd a bodzaszörp mennyiségét.
Add hozzá a bodzaszörpöt, a citromkarikákat, a fahéjrudat és a szegfűszeget.
Ha nincs bodzaszörpöd, használhatsz bodzalikőrt is, de ebben az esetben óvatosan adagold, mert alkoholt tartalmaz.
Lassan melegítsd fel az italt, de ügyelj rá, hogy ne forrald fel, hogy az ízek jól összeérjenek. Ez körülbelül 10-15 percet vesz igénybe.
A lassú melegítés segít abban, hogy a bodza és a citrom aromája jobban kibontakozzon.
Adagold hozzá a mézet, és keverd addig, amíg teljesen feloldódik az italban.
A bodzaszörp édességétől függően lehet, hogy kevesebb mézre van szükséged.
Szűrd le a kész cidert, hogy eltávolítsd a fűszereket és a citromkarikákat.
A szűrés után a citromkarikákat felhasználhatod a poharak díszítéséhez.
Melegen tálald hőálló poharakban, és díszítsd egy citromkarikával és egy fahéjrúddal.
A bodzás ciderhez illik a menta is, citrom helyett azzal is díszítheted.
To provide the best experiences, we and our partners use technologies like cookies to store and/or access device information. Consenting to these technologies will allow us and our partners to process personal data such as browsing behavior or unique IDs on this site and show (non-) personalized ads. Not consenting or withdrawing consent, may adversely affect certain features and functions.
Click below to consent to the above or make granular choices. Your choices will be applied to this site only. You can change your settings at any time, including withdrawing your consent, by using the toggles on the Cookie Policy, or by clicking on the manage consent button at the bottom of the screen.