Bodzás jeges cider frissen tálalva

Bodzás jeges cider

Ez a recept a frissítő bodza és a cider tökéletes kombinációját kínálja. A bodzaszörp édes és illatos aromája, a citrom savanykás íze, valamint a friss menta harmóniája együttesen teszi ezt az italt ellenállhatatlanná. A nyári forróságban ez az ital nemcsak felfrissít, hanem egyúttal elegáns választás is bármilyen alkalomra. Tökéletes piknikekre, kerti partikra vagy akár egy pihentető estéhez a teraszon. Ha szeretnél még több karaktert az italhoz, próbáld ki egy kevés lime hozzáadásával.

Előkészület 10 perc
Elkészítés 0 perc
Teljes 10 perc
120 Kcal
Facebook
Twitter
LinkedIn

Hozzávalók

Adagok: 2
500 ml Cider
50 ml Bodzaszörp
1 db Citrom
6 levél Friss menta
10 db Jégkocka
100 ml Szénsavas ásványvíz

Bevásárló kosár ikon Bevásárló lista (0)

    Allergén információ

    Elkészítési Lépések

    1

    Készítsd elő a citromot: vágd félbe, majd egy részét facsard ki, a másik felét szeleteld vékony karikákra.

    Ha nincs friss citrom, használhatsz citromlét is, de a friss citrom íze sokkal intenzívebb.

    2

    Egy nagy pohárba helyezd a jégkockákat, és öntsd rá a bodzaszörpöt, hogy az édes alapot megteremtsd.

    A bodzaszörp mennyiségét ízlés szerint változtathatod. Ha kevésbé édesen szereted, csökkentsd a mennyiségét.

    3

    Adj a pohárhoz friss mentát és citromkarikákat. A menta aromája jobban érvényesül, ha kissé megdörzsölöd a leveleket, mielőtt a pohárba teszed.

    A menta megdörzsölése valóban segít felszabadítani az illóolajokat, de ne túlzásba vidd, mert keserű lehet.

    4

    Öntsd rá a cider-t, majd óvatosan adj hozzá egy kevés szénsavas ásványvizet, hogy a frissítő íz még intenzívebb legyen.

    A szénsavas ásványvíz helyett használhatsz tonikot is, ami egy kicsit kesernyésebb ízt ad az italnak.

    5

    Keverd össze az italt egy hosszú kanállal, és azonnal tálald. Díszítsd friss mentaágakkal és egy szelet citrommal.

    Tálalás előtt kóstold meg az italt, és ha szükséges, adj hozzá még bodzaszörpöt vagy citromlevet az ízlésednek megfelelően.