BölĂ©nyhĂșsos hamburger sajttal Ă©s zöldsĂ©gekkel

BölĂ©nyhĂșsos Hamburger

A bölĂ©nyhĂșsos hamburger a prĂ©mium hamburgerek egyik legkĂŒlönlegesebb verziĂłja. A bölĂ©nyhĂșs sovĂĄnyabb, mĂ©gis Ă­zletes Ă©s szaftos alternatĂ­vĂĄja a hagyomĂĄnyos marhahĂșsnak. Magas fehĂ©rjetartalmĂĄval Ă©s kĂŒlönleges aromĂĄjĂĄval egy igazi gourmet Ă©lmĂ©nyt nyĂșjt. Ez a recept tökĂ©letes vĂĄlasztĂĄs mindazoknak, akik szeretik a gazdag Ă­zeket Ă©s a minƑsĂ©gi alapanyagokat. KĂ©szĂ­tsd el otthon ezt a kĂŒlönleges hamburgert, Ă©s tapasztald meg, milyen fantasztikus egy szaftos, fƱszeres bölĂ©nyhĂșsos burger!

ElƑkĂ©szĂŒlet 15 perc
Elkészítés 15 perc
Teljes 30 perc
750 Kcal
Facebook
Twitter
LinkedIn

HozzĂĄvalĂłk

Adagok: 4
⭕ 500 g BölĂ©nyhĂșs (darĂĄlt)
⭕ 50 g Zsemlemorzsa
⭕ 1 db Tojás
⭕ 1 db Vöröshagyma
⭕ 2 gerezd Fokhagyma
⭕ 1 tk. Só
⭕ 0.5 tk. Fekete bors
⭕ 1 ek. Worcestershire szósz
⭕ 4 db Hamburger zsemle
⭕ 4 levĂ©l SalĂĄta
⭕ 1 db Paradicsom
⭕ 4 szelet Cheddar sajt
⭕ 2 ek. MajonĂ©z
⭕ 1 ek. Dijoni mustár

BevĂĄsĂĄrlĂł kosĂĄr ikon BevĂĄsĂĄrlĂł lista (0)

    Allergén informåció
    GluténGlutén
    TejTej

    Elkészítési Lépések

    1

    A vöröshagymĂĄt Ă©s fokhagymĂĄt finomra aprĂ­tjuk. Egy nagy tĂĄlban összekeverjĂŒk a darĂĄlt bölĂ©nyhĂșst, a zsemlemorzsĂĄt, a tojĂĄst, az aprĂ­tott hagymĂĄt Ă©s fokhagymĂĄt, a Worcestershire szĂłszt, a sĂłt Ă©s a fekete borsot. Alaposan összedolgozzuk a masszĂĄt.

    A masszĂĄt ne dolgozzuk tĂșl, mert a hĂșspogĂĄcsĂĄk kemĂ©nyek lehetnek. Épp csak annyira keverjĂŒk össze, hogy az alapanyagok összeĂĄlljanak.

    2

    A keverĂ©kbƑl nĂ©gy egyforma mĂ©retƱ hĂșspogĂĄcsĂĄt formĂĄzunk. KissĂ© lapĂ­tsuk meg Ƒket, hogy sĂŒtĂ©s közben ne zsugorodjanak össze tĂșlsĂĄgosan.

    A hĂșspogĂĄcsĂĄk közepĂ©be nyomjunk egy kis mĂ©lyedĂ©st, Ă­gy sĂŒtĂ©s közben kevĂ©sbĂ© fognak pĂșposodni.

    3

    Egy serpenyƑt vagy grillt közepes-magas hƑfokra hevĂ­tĂŒnk, majd kevĂ©s olajon a hĂșspogĂĄcsĂĄkat oldalankĂ©nt 4-5 percig sĂŒtjĂŒk, amĂ­g szĂ©p barnĂĄra pirulnak Ă©s teljesen ĂĄtsĂŒlnek.

    A hĂșspogĂĄcsĂĄkat ne nyomkodjuk sĂŒtĂ©s közben, mert elveszĂ­tik a szaftossĂĄgukat. Akkor fordĂ­tsuk meg, ha mĂĄr szĂ©pen elvĂĄltak a serpenyƑtƑl.

    4

    Az utolsĂł percben minden hĂșspogĂĄcsĂĄra egy szelet cheddar sajtot helyezĂŒnk, Ă©s lefedve hagyjuk rĂĄolvadni.

    Ha nincs fedƑnk, egy nagyobb fĂ©mtĂĄllal is letakarhatjuk a serpenyƑt, hogy a sajt gyorsabban megolvadjon.

    5

    A hamburger zsemlĂ©ket kettĂ©vĂĄgjuk, Ă©s a vĂĄgott felĂŒletĂŒket szĂĄraz serpenyƑben enyhĂ©n megpirĂ­tjuk.

    A zsemlĂ©ket ne pirĂ­tsuk tĂșl, mert kiszĂĄradnak. Csak addig pirĂ­tsuk, amĂ­g enyhĂ©n meg nem barnulnak.

    6

    Az alsĂł zsemlĂ©re egy kevĂ©s majonĂ©zt Ă©s dijoni mustĂĄrt kenĂŒnk, rĂĄhelyezzĂŒk a salĂĄtalevelet, majd a sajtolvasztott hĂșspogĂĄcsĂĄt. Erre jön a vĂ©kony szeletekre vĂĄgott paradicsom, vĂ©gĂŒl a zsemle teteje.

    A feltĂ©teket Ă­zlĂ©s szerint variĂĄlhatjuk. KĂ­nĂĄlhatjuk savanyĂș uborkĂĄval, karamellizĂĄlt hagymĂĄval vagy mĂĄs kedvenc feltĂ©teinkkel.

    7

    Az elkĂ©szĂŒlt hamburgert azonnal tĂĄlaljuk, sĂŒlt krumplival vagy mĂĄs körettel kĂ­nĂĄlhatjuk.

    A hamburgert Ă©rdemes azonnal tĂĄlalni, hogy a zsemle ne ĂĄzzon el a feltĂ©tektƑl.