Bolo de rolo kókuszos, aranybarna tekercsként tálalva

Bolo de rolo kókuszos

A Bolo de rolo egy híres török édesség, amelyet az ünnepi asztalokon is gyakran tálalnak. A kókuszos változat különösen népszerű, mert a friss kókusz íze tökéletesen kiegészíti a puha piskótát. Az eredeti verzió a különböző töltelékekkel készül, de a kókuszos változat egy igazi ínycsiklandó alternatíva, amely mindenki kedvence lesz. A Bolo de rolo a török konyha egyik legismertebb desszertje, és az egyszerűsége ellenére nagyon gazdag ízvilágot kínál. Tálaláskor mindig frissen fogyasszák, és tökéletes kiegészítője lehet egy pohár teának vagy kávénak.

Előkészület 20 perc
Elkészítés 20 perc
Teljes 40 perc
1600 Kcal
Facebook
Twitter
LinkedIn

Hozzávalók

Adagok: 6
200 g Liszt
150 g Cukor
4 db Tojás
100 g Vaj
100 g Kókuszreszelék
100 ml Tej
1 ek. Sütőpor
1 cs. Vaníliás cukor
1 ek. Sütőolaj

Bevásárló kosár ikon Bevásárló lista (0)

    Allergén információ
    TejTej
    GluténGlutén

    Elkészítési Lépések

    1

    A tojásokat válaszd szét, és a tojásfehérjét verd fel kemény habbá. A tojássárgáját tedd egy tálba, és add hozzá a cukrot, majd keverd simára.

    A tojásfehérjét akkor tudod könnyen felverni, ha a tál teljesen tiszta, és nincs benne semmilyen olaj vagy víz.

    2

    Add hozzá a vajat, a vaníliás cukrot és a tejet a tojássárgájához, majd keverd el alaposan. Ezután szitáld bele a sütőport és a lisztet, és keverd össze.

    A lisztet és sütőport mindig szitáld át, hogy elkerüld a csomókat a tésztában!

    3

    Óvatosan add hozzá a felvert tojásfehérjét, és keverd a tésztába anélkül, hogy összetörnéd a habot.

    Használj spatulát, és óvatosan forgasd a tojásfehérjét a tésztába, hogy megőrizze a levegősségét!

    4

    A kész tésztát öntsd egy sütőpapírral bélelt tepsibe, és süsd 180°C-ra előmelegített sütőben kb. 20 percig, amíg a tészta aranybarnára sül.

    Ne süsd túl a tésztát, különben száraz lesz. Ellenőrizd egy fogpiszkálóval, hogy átsült-e a közepén.

    5

    Miután kivetted a sütőből, hagyd hűlni 5-10 percig, majd tekerd fel a tésztát a sütőpapírral együtt, mint egy piskótatekercset.

    A tésztát akkor tudod szépen feltekerni, ha még meleg, de ne hagyd túl sokáig hűlni, mert akkor könnyen törhet!

    6

    Míg a tészta hűl, készítsd el a kókuszos tölteléket. A kókuszreszeléket keverd el egy kis cukorral és tejjel, majd tedd a keveréket a kihűlt tésztára.

    A kókuszos töltelékhez friss kókuszreszeléket is használhatsz, hogy intenzívebb ízt kapj!

    7

    A feltekert tésztát szeleteld fel, és tálald a kókuszos töltelékkel megpakolva.

    Tálalás előtt a tekercset egy kicsit pihentesd, hogy a töltelék jobban rögzüljön!