Bolognai spagetti húsgombóccal, parmezánnal megszórva

Bolognai spagetti húsgombóccal

A bolognai spagetti húsgombóccal az olasz konyha egyik legismertebb fogása, amely világszerte népszerűvé vált. A paradicsomos mártás és a szaftos húsgombócok tökéletesen kiegészítik egymást, míg a spagetti tészta az alapja ennek az ízletes ételnek. Képzeld el, ahogy a paradicsomszósz lassan rotyog a tűzhelyen, miközben az illatok betöltik a konyhát, és a húsgombócok átpuhulnak a gazdag mártásban. A tökéletes bolognai spagetti titka a lassú főzés és a friss alapanyagok használata. A parmezán sajt és a friss bazsalikom teszi teljessé ezt a klasszikus olasz ételt, amely bármilyen alkalomra ideális választás, legyen szó családi vacsoráról vagy baráti összejövetelről.

Előkészület 20 perc
Elkészítés 30 perc
Teljes 50 perc
850 Kcal
Facebook
Twitter
LinkedIn

Hozzávalók

Adagok: 4
400 g Spagetti tészta
500 g Darált marhahús
1 db Tojás
3 ek. Zsemlemorzsa
50 g Parmezán sajt
1 db Vöröshagyma
3 gerezd Fokhagyma
400 g Paradicsompüré
1 tk. Oregano
1 tk. Bazsalikom
3 ek. Olívaolaj
1 tk.
0.5 tk. Fekete bors

Bevásárló kosár ikon Bevásárló lista (0)

    Allergén információ
    GluténGlutén
    TejTej

    Elkészítési Lépések

    1

    A darált marhahúst keverd össze a tojással, zsemlemorzsával, reszelt parmezánnal, sóval és borssal. Alaposan dolgozd össze, majd formázz belőle kis gombócokat.

    A gombócok formázásához nedvesítsd be a kezed, így nem fog ráragadni a hús.

    2

    Egy serpenyőben hevítsd fel az olívaolajat, majd süsd meg a húsgombócokat minden oldalukon aranybarnára. Ha elkészültek, vedd ki őket és tedd félre.

    Ne tedd túl a serpenyőt, mert akkor a gombócok inkább párolódnak, mint sülnek. Inkább több részletben süsd őket.

    3

    Ugyanabban a serpenyőben pirítsd meg az apróra vágott vöröshagymát és fokhagymát. Ha üvegesre pirult, add hozzá a paradicsompürét, az oregánót és bazsalikomot. Sózd, borsozd, és főzd 10 percig, hogy az ízek összeérjenek.

    A fokhagymát csak a vége felé add hozzá, mert könnyen megég és keserű lesz.

    4

    Tedd vissza a húsgombócokat a szószba, és főzd további 10 percig alacsony lángon, hogy a gombócok átpuhuljanak és átvegyék a szósz ízét.

    Ha a szósz túl sűrű, adj hozzá egy kevés vizet vagy alaplevet.

    5

    Közben főzd meg a spagetti tésztát sós, forrásban lévő vízben a csomagoláson található utasítás szerint. Szűrd le, de egy kevés főzővizet tegyél félre a szószhoz.

    A tészta főzővize keményítőt tartalmaz, ami segíti a szósz sűrítését és a tészta jobb bevonását.

    6

    Keverd össze a spagettit a bolognai szósszal és a húsgombócokkal, ha szükséges, adj hozzá egy kevés főzővizet, hogy szaftosabb legyen az étel.

    A tésztát közvetlenül a szószban keverd össze, ne külön tálban, így jobban átveszi az ízeket.

    7

    Tálaláskor szórd meg reszelt parmezánnal és friss bazsalikommal, ha szeretnéd.

    A parmezánt közvetlenül tálalás előtt reszeld, hogy friss és aromás maradjon.