Friss börek túróval és mentával tálalva

Börek túróval és mentával

A börek a mediterrán konyha egyik legismertebb étele, melyet különféle töltelékekkel készítenek, a sajttól a húsig. A túróval és mentával töltött börek egy igazán frissítő változat, amely gazdag ízvilága és ropogós tésztája minden étkezést különlegessé tesz. A börek tökéletes választás reggelire, de előételnek is kiváló, főleg egy baráti összejövetel alkalmával. A túró és a menta frissítő íze tökéletesen passzol a ropogós tésztához.

Előkészület 15 perc
Elkészítés 30 perc
Teljes 45 perc
1800 Kcal
Facebook
Twitter
LinkedIn

Hozzávalók

Adagok: 4
500 g Börek tészta
200 g Túró
150 g Feta sajt
3 ek. Olívaolaj
3 ek. Friss menta
1 tk.
1 csipet Bors
1 db Tojás

Bevásárló kosár ikon Bevásárló lista (0)

    Allergén információ
    TejTej
    GluténGlutén

    Elkészítési Lépések

    1

    A túrót és a fetasajtot keverd össze egy tálban. Add hozzá a friss mentát, a sót és a borsot. Keverd jól össze, hogy egyenletes tölteléket kapj.

    A menta friss ízt ad a böreknek, és különleges aromát kölcsönöz neki.

    2

    A börek tésztát helyezd egy lapos felületre, és egyenként kend meg olívaolajjal. Rétegezd egymásra, és mindegyik lapot jól kenj meg.

    Ne sajnáld az olívaolajat, mivel ez segít a tészta ropogóssá válásában és finomabb ízt ad neki.

    3

    A kész túrós és mentás tölteléket oszd el egyenletesen a tésztán, majd tekerd fel a tésztát úgy, hogy egy hosszú hengert kapj. A henger két végét hajtsd be, hogy a töltelék ne szivárogjon ki.

    A böreket úgy is formázhatod, hogy csigáként felcsavarod őket, így szép spirál alakot kapsz.

    4

    A böreket helyezd egy tepsibe, és verd fel a tojást. Kend meg a böreket a tojásos keverékkel, hogy szép aranybarna legyen a sütés után.

    A tojásos bevonat segít, hogy a börek szép fényes és ropogós legyen.

    5

    Tedd a böreket előmelegített sütőbe 180°C-ra, és süsd őket 25-30 percig, vagy amíg szép aranybarna nem lesz a tetejük.

    Ha a tészta teteje már szépen megpirult, érdemes megnézni, hogy az alja is ropogós-e.