Boros gofri tálalva

Boros Gofri

A boros gofri egy igazi különlegesség, amely a francia és belga gasztronómia ihletésére született. A bor nemcsak különleges aromát ad az ételnek, hanem a tészta könnyedségét is segíti, így egy selymesebb, lágyabb gofrit kapunk. Ez a recept kiváló választás lehet romantikus reggelikhez, különleges vendégváró édességként vagy akár egy borkóstoló mellé kiegészítő falatként. Ha még izgalmasabbá szeretnéd tenni, próbáld ki gyümölcsös borral és friss bogyós gyümölcsökkel tálalva!

Előkészület 15 perc
Elkészítés 20 perc
Teljes 35 perc
580 Kcal
Facebook
Twitter
LinkedIn

Hozzávalók

Adagok: 4
250 g Liszt
1 tk. Sütőpor
1 csipet
2 ek. Cukor
2 db Tojás
80 g Vaj
250 ml Fehérbor
1 tk. Vanília kivonat

Bevásárló kosár ikon Bevásárló lista (0)

    Allergén információ
    GluténGlutén
    TejTej

    Elkészítési Lépések

    1

    A vajat olvaszd meg egy kis lábosban, majd hagyd hűlni szobahőmérsékletűre.

    Fontos, hogy a vaj ne legyen forró, amikor a többi hozzávalóhoz adod, mert megfőzheti a tojásokat.

    2

    Egy nagy tálban keverd össze a lisztet, a sütőport, a sót és a cukrot. Ez biztosítja, hogy a száraz hozzávalók egyenletesen oszoljanak el.

    A sütőport érdemes a liszttel elkeverni, hogy egyenletesen oszlasson el, így a gofri szép magas lesz.

    3

    Egy másik tálban verd fel a tojásokat, majd add hozzá az olvasztott vajat, a vaníliát és a fehérbort. A bor egyedülálló aromát ad a gofrinak, és könnyedebb textúrát biztosít.

    Használj száraz fehérbort a legjobb ízhatás érdekében. Édes borral túl édes lehet a végeredmény.

    4

    Fokozatosan öntsd a nedves hozzávalókat a száraz keverékhez, miközben folyamatosan kevered. Ügyelj arra, hogy ne keverd túl, mert ettől a tészta kemény lehet!

    Csak addig keverd, amíg a száraz hozzávalók éppen hogy nedvesek lesznek. A csomók nem baj, eltűnnek sütés közben.

    5

    Melegítsd elő a gofrisütőt és enyhén kend meg vajjal vagy olajjal, hogy ne ragadjon le a tészta.

    A gofrisütőnek forrónak kell lennie, mielőtt beletennéd a tésztát, különben nem lesz ropogós a gofri.

    6

    Önts egy adag tésztát a gofrisütőbe, majd süsd aranybarnára, körülbelül 3-5 percig. Az idő a sütő teljesítményétől függően változhat.

    Ne nyisd ki a gofrisütőt sütés közben, amíg a gőz teljesen el nem tűnik, különben a gofri széteshet.

    7

    Vedd ki a kész gofrit, majd hagyd kicsit hűlni egy rácson, hogy ropogós maradjon.

    A rács segít, hogy a gofri alja ne ázzon el.

    8

    Tálald frissen, porcukorral, mézzel vagy bogyós gyümölcsökkel.

    Készíts mellé tejszínhabot vagy vaníliafagylaltot a tökéletes desszertélményért.