Borral készült focaccia tálalva

Borral készült focaccia

A focaccia egy klasszikus olasz pékáru, amelyet az egész világon előszeretettel fogyasztanak. A borral készült focaccia egy különleges változata a hagyományos focacciának, amely a bor gazdag ízét adja a tésztának. Az olívaolajjal locsolt tészta ropogós teteje és puha belseje tökéletesen passzol a mediterrán étkezésekhez, vagy egy könnyű vacsorához.

Előkészület 10 perc
Elkészítés 25 perc
Teljes 35 perc
230 Kcal
Facebook
Twitter
LinkedIn

Hozzávalók

Adagok: 8
500 g Liszt
200 ml Bor
1 cs. Sütőpor
30 ml Olívaolaj
1 tk.
1 tk. Cukor

Bevásárló kosár ikon Bevásárló lista (0)

    Allergén információ
    GluténGlutén

    Elkészítési Lépések

    1

    A lisztet, sütőport, sót és cukrot tedd egy nagy tálba, majd keverd jól össze.

    A sütőpor biztosítja, hogy a focaccia szép magas és puha legyen.

    2

    Öntsd hozzá a bort és az olívaolajat, majd keverd addig, amíg egy sima tésztát nem kapsz.

    A bor adja a focaccia különleges ízét. Használj száraz fehérbort vagy rozét.

    3

    A tésztát öntsd egy olívaolajjal kikent tepsibe, és egyenletesen simítsd el.

    A tepsit alaposan kend ki olívaolajjal, hogy a focaccia ne ragadjon le.

    4

    Előmelegített 180°C-os sütőben süsd 20-25 percig, amíg a focaccia aranybarna és ropogós lesz.

    A sütési idő függ a sütőtől, ezért figyelj a focacciára, és ha szükséges, vedd ki hamarabb, vagy süsd tovább.

    5

    Sütés után hagyd hűlni 10 percig, majd szeleteld fel és tálald.

    A focaccia frissen a legfinomabb, de másnap is fogyasztható. Tálalhatod önmagában vagy szendvicsként.