Borscs pancake tálalva

Borscs pancake

A borscs pancake egy különleges orosz ihletésű palacsinta, amely a híres borscs leves ízeit idézi meg. A cékla természetes édessége tökéletesen harmonizál a palacsinta tésztájával, míg a kapor és a tejföl autentikus orosz hangulatot ad az ételnek. Ez a recept egy kreatív módja annak, hogy a borscs jellegzetes ízvilágát egy új formában élvezhessük, akár reggelire, akár vacsorára.

Előkészület 10 perc
Elkészítés 20 perc
Teljes 30 perc
550 Kcal
Facebook
Twitter
LinkedIn

Hozzávalók

Adagok: 4
150 g Liszt
2 db Tojás
200 ml Tej
50 ml Víz
30 g Vaj
100 g Főtt cékla
1 gerezd Fokhagyma
5 g Sütőpor
0.5 tk.
0.25 tk. Bors
5 g Kapor
100 g Tejföl
15 ml Olívaolaj

Bevásárló kosár ikon Bevásárló lista (0)

    Allergén információ
    GluténGlutén
    TejTej

    Elkészítési Lépések

    1

    Reszeld le a főtt céklát és aprítsd fel a fokhagymát.

    A céklát finomra reszeld, hogy egyenletesen eloszoljon a tésztában. A fokhagymát pedig apróra vágd, hogy ne legyen túl intenzív az íze.

    2

    Egy nagy tálban keverd össze a lisztet, a sütőport, a sót és a borsot.

    A sütőport érdemes a liszttel elkeverni, hogy egyenletesen oszoljon el a tésztában.

    3

    Egy másik tálban keverd össze a tojásokat, a tejet, a vizet és az olvasztott vajat.

    A tojásokat érdemes először felverni, mielőtt a többi hozzávalóhoz adod.

    4

    Add hozzá a nedves hozzávalókat a lisztes keverékhez, és dolgozd simára a tésztát.

    Ne keverd túl a tésztát, mert akkor kemények lesznek a palacsinták. Csak addig keverd, amíg a száraz és nedves hozzávalók össze nem elegyednek.

    5

    Keverd bele a reszelt céklát és az apróra vágott fokhagymát.

    Óvatosan keverd bele a céklát és a fokhagymát, hogy ne törd össze a céklát.

    6

    Melegíts egy serpenyőt közepes lángon, és kend meg egy kevés olívaolajjal.

    A serpenyőnek elég forrónak kell lennie, hogy a palacsinta ne ragadjon le, de ne is legyen túl forró, mert akkor megég.

    7

    Önts egy merőkanálnyi tésztát a serpenyőbe, és formázz belőle egyenletes palacsintát.

    A palacsintákat ne süsd túl vastagra, mert akkor nehezen sülnek át.

    8

    Süsd kb. 3-4 percig, amíg az alja aranybarna lesz, majd fordítsd meg és süsd további 2-3 percig.

    A palacsintát akkor fordítsd meg, ha már aranybarna az alja és a szélei elkezdenek elválni a serpenyőtől.

    9

    Tálald friss kaporral és egy kanál tejföllel a tetején.

    A tejföl és a kapor remekül passzol a céklás palacsintához. Tálalhatod más savanykás feltétekkel is, például ecetes tormával.