Áztasd be a zselatinlapokat hideg vízbe, hogy megpuhuljanak.
Ha zselatinport használsz, kövesd a csomagoláson található utasításokat.
Egy közepes lábosban melegítsd fel a tejszínt és a cukrot közepes lángon. Add hozzá a borsmentaleveleket, és lassú tűzön melegítsd, hogy az ízek összeérjenek.
Ha erőteljesebb menta ízt szeretnél, használj borsmenta kivonatot a levelek mellett.
Húzd le a lábost a tűzről, és hagyd állni 10 percig, hogy a menta íze teljesen átjárja a tejszínt.
Minél tovább hagyod állni, annál intenzívebb lesz a menta íze.
Szűrd le a borsmentaleveleket, majd add hozzá a vanília kivonatot a tejszínes keverékhez.
A vanília kivonat opcionális, de jót tesz az ízének.
Nyomkodd ki a zselatinlapokat, és keverd a még meleg tejszínes keverékhez, amíg teljesen feloldódik.
Ha a keverék már nem elég meleg, a zselatin nehezen oldódik fel. Ebben az esetben tedd vissza a lábost alacsony lángra.
Szűrd át a keveréket a sima textúra érdekében, és öntsd poharakba vagy formákba.
A szűrés eltávolítja az esetlegesen bennmaradt mentadarabokat és a kicsapódott tejszínt.
Helyezd a poharakat hűtőbe legalább 4 órára, hogy megszilárduljon.
A panna cotta akár egy éjszakát is pihenhet a hűtőben.
Tálalás előtt díszítsd friss borsmentalevelekkel és opcionálisan csokoládéreszelékkel.
A csokoládéreszelék remekül kiegészíti a mentás ízt.
To provide the best experiences, we and our partners use technologies like cookies to store and/or access device information. Consenting to these technologies will allow us and our partners to process personal data such as browsing behavior or unique IDs on this site and show (non-) personalized ads. Not consenting or withdrawing consent, may adversely affect certain features and functions.
Click below to consent to the above or make granular choices. Your choices will be applied to this site only. You can change your settings at any time, including withdrawing your consent, by using the toggles on the Cookie Policy, or by clicking on the manage consent button at the bottom of the screen.