Bourbon-vaníliás perec tálalva

Bourbon-vaníliás perec

A bourbon-vaníliás perec egy igazán különleges édesség, amely a bourbon gazdag, édes ízét ötvözi a vanília lágy, krémes aromájával. A bourbon és a vanília párosítása igazán egyedivé teszi ezt a perecet, amely egy igazi ínycsiklandó desszert. Képzeld el, ahogy a frissen sült bourbon-vaníliás perec illata betölti a konyhát, miközben a bourbon és a vanília fűszeres, édes aromája körülölel. Ez az édesség ideális választás családi összejövetelekhez, ünnepekre vagy egy különleges délutáni tea mellé. A bourbon és vanília párosítása garantáltan elvarázsol mindenkit.

Előkészület 20 perc
Elkészítés 25 perc
Teljes 45 perc
3000 Kcal
Facebook
Twitter
LinkedIn

Hozzávalók

Adagok: 12
500 g Liszt
250 ml Tej
25 g Élesztő
50 g Cukor
5 g
80 g Vaj
1 db Tojás
2 ek. Bourbon
1 db Vanília
30 g Barna cukor

Bevásárló kosár ikon Bevásárló lista (0)

    Allergén információ
    GluténGlutén
    TejTej

    Elkészítési Lépések

    1

    Melegítsd meg a tejet, és morzsold bele az élesztőt, adj hozzá egy teáskanál cukrot, majd hagyd felfutni 10 percig.

    A tej ne legyen túl forró, mert az megöli az élesztőt. A kézmeleg ideális hőmérséklet.

    2

    Egy tálban keverd össze a lisztet, a maradék cukrot és a sót. Add hozzá a felfuttatott élesztőt, a tojást, a vaníliát és az olvasztott vajat. Dolgozd össze a tésztát, amíg sima és rugalmas nem lesz.

    A tészta akkor jó, ha elválik az edény falától. Ha túl ragacsos, adj hozzá egy kevés lisztet, de ne sokat, mert a kész perec száraz lehet.

    3

    A bourbont öntsd a tésztához, és jól dolgozd össze, hogy egyenletesen eloszoljon.

    A bourbon intenzív ízt ad a tésztának. Ha nem szereted a bourbon ízét, helyettesítheted rumaromával vagy elhagyhatod.

    4

    Takard le a tésztát, és hagyd kelni meleg helyen 1 órán át, amíg duplájára nő.

    A tészta akkor kel a legszebben, ha meleg, huzatmentes helyen pihenteted. A sütőt alacsony hőfokon (kb. 30-40°C) bekapcsolva is használhatod kelesztésre.

    5

    Miután megkelt a tészta, oszd 12 egyenlő részre, és formázz belőlük perec alakú darabokat.

    A perec formázásához sodorj a tésztából hosszú rudakat, majd formázd pereccé. Ha a tészta visszahúzódik, hagyd pihenni pár percig, mielőtt újra próbálkoznál.

    6

    Helyezd a pereceket sütőpapíros tepsire, és keleszd őket további 15 percig.

    Ez a második kelesztés segít, hogy a perecek még könnyebbek és puhábbak legyenek.

    7

    Kend meg a pereceket felvert tojással, majd szórd meg barna cukorral. Ezzel egy finom, karamellizált réteget kapsz a perecek tetején.

    A tojás helyett használhatsz tejet vagy tejszínt is a kenéshez. A barna cukor helyett használhatsz kristálycukrot is, de a barna cukor karamellesebb ízt ad.

    8

    Előmelegített 180°C-os sütőben süsd a pereceket 20-25 percig, amíg szépen aranybarnára sülnek.

    A sütési idő sütőfüggő, figyelj a perecekre, nehogy megégjenek. Ha túl gyorsan barnulnak, takard le őket alufóliával.

    9

    Hagyd kihűlni a pereceket rácson, és tálald őket. A bourbon és a vanília édes és fűszeres kombinációja igazi különlegessé teszi ezt a perecet.

    A rácson hagyva a perecek alja is szellőzik, így nem áznak el.