Bourbonos perec tálalva

Bourbonos perec

A bourbonos perec egy különleges édesség, amely a bourbon aromáját ötvözi a kelt tészta puhaságával és a fahéjas cukor édességével. Az ital gazdag ízvilága tökéletesen illik a finom, puha perecekhez, és egy különleges élményt nyújt minden falatban. Képzeld el, ahogy a frissen sült bourbonos perec illata betölti a konyhát, miközben a bourbon és a fahéj fűszeres, meleg illata körülöleli az egész helyiséget. Ez az édesség tökéletes választás egy különleges családi eseményre vagy ünnepi alkalmakra, amikor valami igazán egyedi és ínycsiklandó édességre vágysz. A bourbonos íz és a fahéj harmonikus kombinációja garantáltan elvarázsol mindenkit.

Előkészület 20 perc
Elkészítés 25 perc
Teljes 45 perc
3000 Kcal
Facebook
Twitter
LinkedIn

Hozzávalók

Adagok: 12
500 g Liszt
250 ml Tej
25 g Élesztő
50 g Cukor
5 g
80 g Vaj
1 db Tojás
2 ek. Bourbon
30 g Barna cukor
1 cs. Fahéj

Bevásárló kosár ikon Bevásárló lista (0)

    Allergén információ
    GluténGlutén
    TejTej

    Elkészítési Lépések

    1

    Melegítsd meg a tejet, és morzsold bele az élesztőt, adj hozzá egy teáskanál cukrot, majd hagyd felfutni 10 percig.

    Az élesztő felfuttatásához a tej hőmérséklete legyen langyos, ne forró, mert a forró tej elpusztítja az élesztőt.

    2

    Egy tálban keverd össze a lisztet, a maradék cukrot és a sót. Add hozzá a felfuttatott élesztőt, a tojást és az olvasztott vajat. Dolgozd össze a tésztát, amíg sima és rugalmas nem lesz.

    A vajat ne forrón add a tésztához, hagyd kicsit hűlni, hogy ne főzze meg a tojást. A tészta akkor jó, ha elválik az edény falától.

    3

    Add hozzá a bourbont a tésztához, és jól dolgozd össze, hogy az ízek egyenletesen eloszoljanak.

    Ha nem szereted a bourbon ízét, helyettesítheted rumaromával vagy elhagyhatod, de a bourbon egyedi ízt kölcsönöz a perecnek.

    4

    Takard le a tésztát, és hagyd kelni meleg helyen 1 órán át, amíg duplájára nő.

    A tésztát letakarhatod konyharuhával vagy folpackkal, hogy ne száradjon ki a teteje. A meleg hely segíti a kelést, a sütőben alacsony hőfokon (30-40°C) is kelesztheted.

    5

    Miután megkelt a tészta, oszd 12 egyenlő részre, és formázz belőlük perec alakú darabokat.

    A tésztadarabokat mérleggel is kimérheted, hogy egyenlő méretűek legyenek a perecek.

    6

    Helyezd a pereceket sütőpapíros tepsire, és keleszd őket további 15 percig.

    A második kelesztés után a perecek még könnyebbek és puhábbak lesznek.

    7

    Kend meg a pereceket felvert tojással, majd szórd meg barna cukorral és fahéjjal. Ez adja meg a perecek finom, fűszeres ízét és szép aranybarna színét.

    A tojás helyett tejjel vagy tejszínnel is megkenheted a pereceket. A fahéj helyett használhatsz más fűszereket is, például szerecsendiót vagy kardamomot.

    8

    Előmelegített 180°C-os sütőben süsd a pereceket 20-25 percig, amíg szépen aranybarnára sülnek.

    A sütési idő függ a sütő típusától, figyelj a perecekre, hogy ne égjenek meg. Ha túl gyorsan barnulnak, takard le őket alufóliával.

    9

    Hagyd kihűlni a pereceket rácson, és tálald őket. A bourbon illata és a fahéjas cukor tökéletes párosítást alkot.

    A rács segíti a levegő áramlását, így a perecek alja nem ázik el.