A friss petrezselymet és koriandert alaposan mosd meg, majd aprítsd finomra.
Ügyelj arra, hogy a zöldfűszerek szárazak legyenek aprítás előtt, így elkerülheted, hogy a szósz vizes legyen.
Tisztítsd meg a fokhagymát, és zúzd pépesre vagy vágd nagyon apróra.
A fokhagymát pépesítve intenzívebb ízt kapsz, de apróra vágva is finom.
Egy tálban keverd össze az aprított zöldfűszereket, a fokhagymát, az oregánót és a chili pelyhet.
A chili pelyhek mennyiségét ízlés szerint állítsd be. Ha nem szereted a csípőset, hagyd ki.
Add hozzá az olívaolajat és a vörösborecetet, majd alaposan keverd össze, hogy egységes állagot kapj.
Keverd alaposan össze az összetevőket, hogy az ízek jól eloszoljanak.
Ízesítsd a szószt sóval és borssal, majd hagyd állni legalább 30 percig, hogy az ízek összeérjenek.
A pihentetés fontos lépés, mert az ízek így tudnak igazán összeérni. Ha van időd, hagyd állni akár egy órán át is.
Tálald grillezett húsokhoz, zöldségekhez vagy friss kenyérrel. A szósz remek kiegészítője bármely étkezésnek.
A chimichurri remekül passzol a grillezett halloumi sajthoz is.
To provide the best experiences, we and our partners use technologies like cookies to store and/or access device information. Consenting to these technologies will allow us and our partners to process personal data such as browsing behavior or unique IDs on this site and show (non-) personalized ads. Not consenting or withdrawing consent, may adversely affect certain features and functions.
Click below to consent to the above or make granular choices. Your choices will be applied to this site only. You can change your settings at any time, including withdrawing your consent, by using the toggles on the Cookie Policy, or by clicking on the manage consent button at the bottom of the screen.