Brie pancake tálalva

Brie pancake

A Brie pancake egy francia ihletésű palacsinta, amely a híres Brie sajtból merít inspirációt. A Brie sajt a 8. század óta ismert és a francia gasztronómia egyik legkedveltebb eleme. Ebben a receptben a lágy, krémes sajt tökéletesen olvad a forró palacsintán, amelyet ropogós dióval és édes mézzel egészítünk ki. Ez a kombináció harmonikus egyensúlyt teremt a sós és az édes ízek között, így különleges élményt nyújt reggelire vagy vacsorára.

Előkészület 10 perc
Elkészítés 20 perc
Teljes 30 perc
700 Kcal
Facebook
Twitter
LinkedIn

Hozzávalók

Adagok: 4
150 g Liszt
2 db Tojás
250 ml Tej
30 g Vaj
0.5 tk.
0.25 tk. Bors
120 g Brie sajt
15 ml Méz
30 g Dió
15 ml Olívaolaj
5 g Friss kakukkfű

Bevásárló kosár ikon Bevásárló lista (0)

    Allergén információ
    GluténGlutén
    TejTej

    Elkészítési Lépések

    1

    Egy nagy tálban keverd össze a lisztet, a sót és a borsot.

    A lisztet szitáld át, hogy elkerüld a csomósodást és a palacsinta könnyebb legyen.

    2

    Add hozzá a tojásokat és fokozatosan öntsd hozzá a tejet, miközben folyamatosan kevered, hogy sima tésztát kapj.

    A tésztát kézi habverővel vagy robotgéppel keverd, hogy ne maradjanak benne csomók.

    3

    Olvaszd fel a vajat, majd keverd bele a tésztába.

    A vajat ne forrósítsd fel, csak olvaszd meg, és hagyd egy kicsit hűlni, mielőtt a tésztához adod.

    4

    Melegíts egy serpenyőt közepes lángon, és kend meg egy kevés olívaolajjal.

    A serpenyő legyen elég forró, hogy a palacsinta ne ragadjon le, de ne legyen túl forró, mert akkor megég.

    5

    Egy merőkanálnyi tésztát önts a serpenyőbe, és egyenletesen oszlasd el.

    A merőkanál segítségével mindig ugyanannyi tésztát önts a serpenyőbe, hogy a palacsinták egyforma méretűek legyenek.

    6

    Süsd a palacsintát kb. 2-3 percig, amíg aranybarna lesz, majd fordítsd meg és süsd további 2 percig.

    A palacsintát akkor fordítsd meg, ha a tetején buborékok jelennek meg, és az alja már aranybarna.

    7

    Vágd szeletekre a Brie sajtot, és helyezd a forró palacsintára, hogy kissé megolvadjon.

    A Brie sajtot közvetlenül a sütés után tedd a palacsintára, hogy a hő hatására gyorsabban megolvadjon.

    8

    Szórd meg durvára vágott dióval és locsold meg egy kevés mézzel.

    A diót előtte pirítsd meg serpenyőben vagy sütőben, hogy intenzívebb legyen az íze.

    9

    Díszítsd friss kakukkfűvel, majd tálald melegen.

    A kakukkfű helyett használhatsz más friss fűszernövényt is, például rozmaringot vagy zsályát.