Brie sajtos felfújt tálalva

Brie sajtos felfújt

A brie sajtos felfújt egy könnyed, sós étel, amely a brie sajt gazdag ízét ötvözi a tojásos, lágy textúrával. Az étel a francia konyha egyik legkedveltebb sós desszertje, és már számos nemzet konyhájában is megtalálható. Tökéletes választás vacsorákra, mint előétel vagy főétel.

Előkészület 20 perc
Elkészítés 25 perc
Teljes 45 perc
450 Kcal
Facebook
Twitter
LinkedIn

Hozzávalók

Adagok: 4
150 g Brie sajt
4 db Tojás
200 ml Tej
50 g Liszt
30 g Vaj
1 cs. Cukor
1 csipet

Bevásárló kosár ikon Bevásárló lista (0)

    Allergén információ
    GluténGlutén
    TejTej

    Elkészítési Lépések

    1

    Készítsd elő az összes hozzávalót. A brie sajtot reszeld le, a tojásokat válaszd szét, a tojásfehérjét egy tiszta tálba tedd.

    A brie sajtot könnyebb reszelni, ha előtte kicsit lehűtöd a hűtőben.

    2

    A tojássárgáját keverd össze a liszttel, sóval és egy csipet cukorral.

    A cukor kiemeli a sajt ízét, de ne vidd túlzásba.

    3

    A tejet öntsd egy lábasba, és közepes lángon melegítsd fel, hogy langyos legyen, majd öntsd a tojássárgájás keverékhez.

    A langyos tej segít elkerülni, hogy a tojássárgája összeugorjon.

    4

    A brie sajtot keverd bele a tejes tojássárgájás masszába.

    Keverd alaposan össze, hogy a sajt teljesen felolvadjon a masszában.

    5

    A tojásfehérjét verd fel kemény habbá, és óvatosan forgasd bele a sajtos masszába.

    A kemény hab segít, hogy a felfújt könnyű és levegős legyen. Óvatosan forgasd bele, hogy ne törjön össze a hab.

    6

    A felfújt formáját vajazd ki, majd öntsd bele a sajtos masszát.

    A kivajazott forma megakadályozza, hogy a felfújt leragadjon.

    7

    Előmelegített 180°C-os sütőben süsd 20-25 percig, amíg a felfújt szépen megemelkedik és aranybarnára sül.

    Ne nyisd ki a sütő ajtaját sütés közben, mert a felfújt összeeshet.

    8

    Miután kész, hagyd egy kicsit hűlni, majd tálald melegen.

    A felfújtat azonnal tálald, mert hamar összeesik.