Készítsd elő az összes hozzávalót. A brie sajtot reszeld le, a tojásokat válaszd szét, a tojásfehérjét egy tiszta tálba tedd.
A brie sajtot könnyebb reszelni, ha előtte kicsit lehűtöd a hűtőben.
A tojássárgáját keverd össze a liszttel, sóval és egy csipet cukorral.
A cukor kiemeli a sajt ízét, de ne vidd túlzásba.
A tejet öntsd egy lábasba, és közepes lángon melegítsd fel, hogy langyos legyen, majd öntsd a tojássárgájás keverékhez.
A langyos tej segít elkerülni, hogy a tojássárgája összeugorjon.
A brie sajtot keverd bele a tejes tojássárgájás masszába.
Keverd alaposan össze, hogy a sajt teljesen felolvadjon a masszában.
A tojásfehérjét verd fel kemény habbá, és óvatosan forgasd bele a sajtos masszába.
A kemény hab segít, hogy a felfújt könnyű és levegős legyen. Óvatosan forgasd bele, hogy ne törjön össze a hab.
A felfújt formáját vajazd ki, majd öntsd bele a sajtos masszát.
A kivajazott forma megakadályozza, hogy a felfújt leragadjon.
Előmelegített 180°C-os sütőben süsd 20-25 percig, amíg a felfújt szépen megemelkedik és aranybarnára sül.
Ne nyisd ki a sütő ajtaját sütés közben, mert a felfújt összeeshet.
Miután kész, hagyd egy kicsit hűlni, majd tálald melegen.
A felfújtat azonnal tálald, mert hamar összeesik.
To provide the best experiences, we and our partners use technologies like cookies to store and/or access device information. Consenting to these technologies will allow us and our partners to process personal data such as browsing behavior or unique IDs on this site and show (non-) personalized ads. Not consenting or withdrawing consent, may adversely affect certain features and functions.
Click below to consent to the above or make granular choices. Your choices will be applied to this site only. You can change your settings at any time, including withdrawing your consent, by using the toggles on the Cookie Policy, or by clicking on the manage consent button at the bottom of the screen.