Bries croissant tálalva

Bries croissant

A croissant eredetileg Franciaországból származik, és az egyik legismertebb péksütemény a világon. A brie sajt egy krémes, lágy ízű francia sajt, amely tökéletesen kiegészíti a croissant könnyed, réteges tésztáját. A mézes-diós töltelék egyedivé és különlegessé teszi ezt az ételt, míg a friss rozmaring még intenzívebbé varázsolja az ízeket. Ez az étel tökéletes választás brunchra, uzsonnára vagy egy elegáns vendégváró falatként. Ha szereted a sós és édes ízek kombinációját, akkor ez a croissant garantáltan elnyeri a tetszésedet!

Előkészület 15 perc
Elkészítés 25 perc
Teljes 40 perc
410 Kcal
Facebook
Twitter
LinkedIn

Hozzávalók

Adagok: 6
500 g Leveles tészta
150 g Brie sajt
2 ek. Méz
50 g Dió
5 g Friss rozmaring
1 db Tojás

Bevásárló kosár ikon Bevásárló lista (0)

    Allergén információ
    GluténGlutén
    TejTej

    Elkészítési Lépések

    1

    Melegítsd elő a sütőt 180°C-ra, és bélelj ki egy tepsit sütőpapírral.

    Az előmelegítés biztosítja az egyenletes sütést, a sütőpapír pedig megakadályozza, hogy a croissant leragadjon.

    2

    A brie sajtot vágd kisebb szeletekre, hogy könnyen elférjen a croissant tésztában.

    A brie sajtot érdemes közvetlenül a felhasználás előtt szeletelni, hogy ne olvadjon meg túl gyorsan.

    3

    A diót durvára aprítsd, és keverd össze a mézzel egy tálban.

    A dió és a méz kombinációja édes és ropogós kontrasztot ad a sós brie sajttal.

    4

    A leveles tésztát terítsd ki egy lisztezett felületen, majd vágd egyenlő méretű háromszögekre.

    A lisztezett felület megakadályozza, hogy a tészta leragadjon. Az egyenlő méretű háromszögek biztosítják az egyenletes sütést.

    5

    A szélesebb végükre helyezz egy-egy szelet brie sajtot és egy kis adag mézes-diós keveréket.

    Ne tegyél túl sok tölteléket, mert akkor nehezebb lesz feltekerni a croissant-okat, és a töltelék kifolyhat.

    6

    Óvatosan tekerd fel a háromszögeket croissant formájúra, kezdve a szélesebb végétől.

    A feltekerésnél ne húzd meg a tésztát, mert akkor sütés közben összezsugorodhat.

    7

    A felvert tojással kend meg a croissant-ok tetejét, majd szórd meg apróra vágott friss rozmaringgal.

    A tojás szép fényes színt ad a croissant-nak. A rozmaring friss, fűszeres ízt kölcsönöz.

    8

    Helyezd a croissant-okat a sütőpapírral bélelt tepsire, majd süsd őket 20-25 percig, amíg aranybarnára sülnek.

    Figyelj a sütési időre, mert a túl sokáig sütés kiszáríthatja a croissant-okat. Ha túl gyorsan barnulnak, takard le őket alufóliával.

    9

    Hagyd a croissant-okat pár percig hűlni, majd tálald őket melegen vagy langyosan.

    A hűlés után a brie sajt kicsit megszilárdul, így könnyebb lesz szeletelni a croissant-okat. Melegen a legfinomabbak!