Brigadeiro dióval, gazdag és ínycsiklandó édesség

Brigadeiro dióval

A Brigadeiro egy hagyományos brazil édesség, amelyet általában szülinapi bulikon és egyéb ünnepeken szolgálnak fel. Az eredetileg csokoládéból készült golyókat manapság számos változatban készítik, például dióval vagy más magvakkal. Történeti háttér: A brigadeiro a 1940-es években vált népszerűvé Brazíliában, és azóta is a legnépszerűbb édesség az országban.

Előkészület 5 perc
Elkészítés 15 perc
Teljes 20 perc
700 Kcal
Facebook
Twitter
LinkedIn

Hozzávalók

Adagok: 6
1 doboz Sűrített tej
3 ek. Kakaópor
2 ek. Vaj
100 g Finomra darált dió
20 g Dió (darabos, díszítéshez)

Bevásárló kosár ikon Bevásárló lista (0)

    Allergén információ
    DióDió
    TejTej

    Elkészítési Lépések

    1

    A vajat egy közepes méretű serpenyőben olvaszd meg alacsony hőmérsékleten.

    Használj egy jó minőségű vajat, hogy az íz gazdag legyen.

    2

    Add hozzá a sűrített tejet és a kakaóport, majd keverd jól össze.

    A kakaóport alaposan keverd el, hogy ne maradjanak benne csomók.

    3

    Folyamatosan kevergetve főzd a masszát közepes lángon 10-12 percig, amíg kezd egy sűrű, ragacsos állagot felvenni.

    Ha a massza túl híg, akkor még egy kicsit főzd tovább, de figyelj rá, hogy ne égjen le.

    4

    Amikor a massza már elég sűrű, vedd le a tűzről, és add hozzá a darált diót, majd jól keverd össze.

    A dió ad egy extra ropogós textúrát a brigadeirónak.

    5

    Hagyd kicsit hűlni a masszát, majd vizes kézzel formálj belőle kis golyókat.

    A kéz vizesítése segít abban, hogy a massza ne ragadjon hozzá, miközben formázod.

    6

    A kész golyókat hempergesd meg a darált dióban, hogy szép, diódarabokkal borítottak legyenek.

    Használj friss diót, hogy még intenzívebb íze legyen a végterméknek.

    7

    Tálald a brigadeirokat díszítésként egy kis darab egész dióval a tetején.

    A díszítés a végső érintés, amely még inkább vonzóvá teszi a brigadeirokat.