A vajat egy közepes méretű serpenyőben olvaszd meg alacsony hőmérsékleten.
Használj egy jó minőségű vajat, hogy az íz gazdag legyen.
Add hozzá a sűrített tejet és a kakaóport, majd keverd jól össze.
A kakaóport alaposan keverd el, hogy ne maradjanak benne csomók.
Folyamatosan kevergetve főzd a masszát közepes lángon 10-12 percig, amíg kezd egy sűrű, ragacsos állagot felvenni.
Ha a massza túl híg, akkor még egy kicsit főzd tovább, de figyelj rá, hogy ne égjen le.
Amikor a massza már elég sűrű, vedd le a tűzről, és add hozzá a darált diót, majd jól keverd össze.
A dió ad egy extra ropogós textúrát a brigadeirónak.
Hagyd kicsit hűlni a masszát, majd vizes kézzel formálj belőle kis golyókat.
A kéz vizesítése segít abban, hogy a massza ne ragadjon hozzá, miközben formázod.
A kész golyókat hempergesd meg a darált dióban, hogy szép, diódarabokkal borítottak legyenek.
Használj friss diót, hogy még intenzívebb íze legyen a végterméknek.
Tálald a brigadeirokat díszítésként egy kis darab egész dióval a tetején.
A díszítés a végső érintés, amely még inkább vonzóvá teszi a brigadeirokat.
To provide the best experiences, we and our partners use technologies like cookies to store and/or access device information. Consenting to these technologies will allow us and our partners to process personal data such as browsing behavior or unique IDs on this site and show (non-) personalized ads. Not consenting or withdrawing consent, may adversely affect certain features and functions.
Click below to consent to the above or make granular choices. Your choices will be applied to this site only. You can change your settings at any time, including withdrawing your consent, by using the toggles on the Cookie Policy, or by clicking on the manage consent button at the bottom of the screen.