Brigadeiro kakaóval, friss golyók pörkölt kakaóporban forrósítva

Brigadeiro kakaóval

A brigadeiro egy híres brazil édesség, amelyet a sűrített tej és csokoládé alapú pörkölt masszából készítenek. A kakaóval és csokilencsével gazdagított változat egy igazi különlegesség, ami minden alkalomra tökéletes!

Előkészület 10 perc
Elkészítés 20 perc
Teljes 30 perc
300 Kcal
Facebook
Twitter
LinkedIn

Hozzávalók

Adagok: 4
1 doboz Sűrített tej
3 ek. Kakaópor
2 ek. Vaj
1 ek. Cukor
100 g Csokilencse (opcionális)
50 g Pörkölt kakaópor a forgatáshoz

Bevásárló kosár ikon Bevásárló lista (0)

    Allergén információ

    Elkészítési Lépések

    1

    Egy közepes lábasban add hozzá a sűrített tejet, kakaóport, vajat és cukrot.

    Ügyelj arra, hogy ne égessük meg, tehát közepes lángon dolgozzunk!

    2

    Folyamatosan kevergetve főzd a keveréket, amíg a massza el nem válik az edény falától.

    A folyamat több percet is igénybe vehet, de ne hagyjuk abba a keverést, mert könnyen leéghet.

    3

    Ha elérted a kívánt sűrűséget, vedd le a tűzről és hagyd kihűlni egy kicsit.

    Hűlés után sokkal könnyebb formázni a brigadeirokat.

    4

    Formálj a masszából kis golyókat, és forgasd őket pörkölt kakaóporba vagy csokilencsébe.

    Használj vizes kezet a könnyebb formázáshoz, hogy ne ragadjon rá a massza.

    5

    Tálald és élvezd a finom, kakaós brigadeirokat!

    Tartsd őket hűtőben, hogy még finomabbak legyenek!