Brigadeiro kókuszreszelékkel, frissen készítve

Brigadeiro kókuszreszelékkel

A brigadeiro Brazíliában rendkívül népszerű, és nemcsak születésnapokon, hanem mindenféle ünnepségen, családi rendezvényen tálalják. Az étel neve a brigadíro, egy brazil katonatiszt után kapta, aki híres volt a sűrített tejből készült édességéről. A Brigadeiro mindig könnyen elkészíthető, és bár nem túl bonyolult, mégis minden alkalomra tökéletes választás.

Előkészület 10 perc
Elkészítés 15 perc
Teljes 25 perc
300 Kcal
Facebook
Twitter
LinkedIn

Hozzávalók

Adagok: 8
1 doboz Sűrített tej
4 ek. Cukrozott kakaópor
2 ek. Vaj
100 g Kókuszreszelék
1 csomag Vaníliás cukor

Bevásárló kosár ikon Bevásárló lista (0)

    Allergén információ
    TejTej
    GluténGlutén

    Elkészítési Lépések

    1

    Egy serpenyőben közepes lángon melegítsd fel a vajat, majd add hozzá a sűrített tejet és a kakaóport.

    Keverd folyamatosan, hogy a tészta ne égjen le és egyenletesen sűrűsödjön.

    2

    Folyamatos kevergetés mellett főzd 10-15 percig, amíg a keverék sűrűsödik, és könnyen elválik a serpenyő aljától.

    Ha nem válik el a tészta a serpenyő aljától, főzd még egy kicsit.

    3

    Vedd le a tűzről, és hagyd a tésztát egy kicsit hűlni, amíg kezelhető lesz.

    Ha a tészta még mindig túl forró, várj néhány percet, hogy ne égesd meg a kezed.

    4

    Kézzel formázz belőle kis golyókat, majd hempergesd meg őket kókuszreszelékben, hogy szépen bevonja őket.

    Ha a tészta ragad, egy kis olajat tehetsz a kezedre, hogy megkönnyítse a formázást.

    5

    Helyezd a kész brigadeirokat egy tálcára, és hagyd teljesen kihűlni.

    A golyók még keményedni fognak, amikor teljesen kihűlnek, és szép fényesek lesznek.