A pörkölt mogyorót aprítsd fel durvára, majd tedd félre a díszítéshez.
A mogyoró pörkölése kiemeli az ízét, így érdemes először pörkölni, majd darabolni.
Egy közepes lábasban olvaszd fel a vajat, majd add hozzá a sűrített tejet és a cukrot. Keverd össze, és forrald fel.
A sűrített tej gyorsan felforr, ügyelj arra, hogy ne égjen meg az alja.
Add hozzá a kakaóport, és folyamatos keverés mellett főzd a masszát közepes lángon 10-15 percig, amíg el nem kezd sűrűsödni.
A keverést folyamatosan végezd, hogy ne ragadjon le a kakaó és a tej.
Amikor a massza sűrűsödik és kezd elválni a lábas falától, vedd le a tűzről, és hagyd egy kicsit hűlni.
A megfelelő állag eléréséhez időnként ellenőrizd, hogy a massza már nem folyós.
A hűlt masszából formázz kis golyókat, majd forgasd meg őket a tört mogyoróban, hogy jól befedje őket.
A golyók formázásához vizes kéz használata segíthet, hogy ne ragadjanak a kezedhez.
Tálald a Brigadeirót pörkölt mogyoróval díszítve, és kínáld egy kis pohár friss gyümölcslével vagy kávéval.
A mogyoró roppanós állaga és a selymes brigadeiro jól kiegészítik egymást.
To provide the best experiences, we and our partners use technologies like cookies to store and/or access device information. Consenting to these technologies will allow us and our partners to process personal data such as browsing behavior or unique IDs on this site and show (non-) personalized ads. Not consenting or withdrawing consent, may adversely affect certain features and functions.
Click below to consent to the above or make granular choices. Your choices will be applied to this site only. You can change your settings at any time, including withdrawing your consent, by using the toggles on the Cookie Policy, or by clicking on the manage consent button at the bottom of the screen.