Brinjal chutney tálalva, gazdag sűrűséggel és zöld fűszerekkel díszítve

Brinjal chutney

A brinjal chutney az indiai konyha egyik elengedhetetlen étele, amelyet az egész világon nagy népszerűségnek örvend. A padlizsán, mint alapanyag, rendkívül jól illik a fűszeres chutneyhoz, mivel a padlizsán gazdag, húsos textúrával rendelkezik, amely a chutney krémességét biztosítja. A chutney története szorosan összefonódik a dél-indiai konyhával, ahol a zöldségek és fűszerek kombinációja minden ételt kiemel. Ha szereted a különleges, ínycsiklandó ételeket, akkor ez a recept tökéletes választás. Ez a chutney különösen jól illik a curry-khez, de egyszerű pörköltekhez is kitűnő kísérője lehet.

Előkészület 20 perc
Elkészítés 25 perc
Teljes 45 perc
250 Kcal
Facebook
Twitter
LinkedIn

Hozzávalók

Adagok: 4
2 db Padlizsán
1 db Hagyma
3 gerezd Fokhagyma
1 cm Gyömbér
50 g Kókuszreszelék
1 db Piros chili
1 tk. Koriander por
1 tk.
1 tk. Cukor
2 ek. Olívaolaj
1 ek. Citromlé

Bevásárló kosár ikon Bevásárló lista (0)

    Allergén információ

    Elkészítési Lépések

    1

    A padlizsánokat vágd félbe, majd helyezd egy serpenyőbe. Pirítsd őket közepes lángon mindkét oldalukat, amíg a héjuk enyhén meg nem ég, és a belseje megpuhul.

    A padlizsánokat teljesen át kell sütni, hogy szép krémes állagot kapj a chutney-ban.

    2

    A hagymát, fokhagymát és gyömbért aprítsd finomra. Egy serpenyőben hevíts olívaolajat, és pirítsd meg benne a hagymát, fokhagymát, és gyömbért, amíg illatosak és enyhén áttetszőek lesznek.

    A fokhagymát ne pirítsd túl, mert keserűvé válhat!

    3

    Tedd hozzá a pirított padlizsánt a serpenyőbe, és keverd össze. Adj hozzá koriander port, sót, cukrot, aprított chilit és a kókuszreszeléket. Keverd alaposan össze.

    A kókuszreszelék segít sűríteni a chutney-t, és különleges ízt ad neki.

    4

    Főzd a chutney-t alacsony lángon, amíg az összes íz jól összeér és az állaga sűrűsödik. Ez körülbelül 15-20 percet vesz igénybe.

    Ha túl sűrűnek találod, adj hozzá egy kis vizet, hogy könnyebben lehessen keverni.

    5

    Miután elkészült, adj hozzá friss citromlevet, hogy egyensúlyozd a chutney édes és fűszeres ízét.

    A citromlé frissességet és pikáns ízt ad a chutney-nak.

    6

    Hűtsd le, és tálald. A chutney tökéletes köret lehet a curry mellé, vagy akár egyes pörköltekhez is.

    A chutneyt hűtve érdemes tárolni, mivel az ízek még jobban összeérnek.