A padlizsánokat vágd félbe, majd helyezd egy serpenyőbe. Pirítsd őket közepes lángon mindkét oldalukat, amíg a héjuk enyhén meg nem ég, és a belseje megpuhul.
A padlizsánokat teljesen át kell sütni, hogy szép krémes állagot kapj a chutney-ban.
A hagymát, fokhagymát és gyömbért aprítsd finomra. Egy serpenyőben hevíts olívaolajat, és pirítsd meg benne a hagymát, fokhagymát, és gyömbért, amíg illatosak és enyhén áttetszőek lesznek.
A fokhagymát ne pirítsd túl, mert keserűvé válhat!
Tedd hozzá a pirított padlizsánt a serpenyőbe, és keverd össze. Adj hozzá koriander port, sót, cukrot, aprított chilit és a kókuszreszeléket. Keverd alaposan össze.
A kókuszreszelék segít sűríteni a chutney-t, és különleges ízt ad neki.
Főzd a chutney-t alacsony lángon, amíg az összes íz jól összeér és az állaga sűrűsödik. Ez körülbelül 15-20 percet vesz igénybe.
Ha túl sűrűnek találod, adj hozzá egy kis vizet, hogy könnyebben lehessen keverni.
Miután elkészült, adj hozzá friss citromlevet, hogy egyensúlyozd a chutney édes és fűszeres ízét.
A citromlé frissességet és pikáns ízt ad a chutney-nak.
Hűtsd le, és tálald. A chutney tökéletes köret lehet a curry mellé, vagy akár egyes pörköltekhez is.
A chutneyt hűtve érdemes tárolni, mivel az ízek még jobban összeérnek.
To provide the best experiences, we and our partners use technologies like cookies to store and/or access device information. Consenting to these technologies will allow us and our partners to process personal data such as browsing behavior or unique IDs on this site and show (non-) personalized ads. Not consenting or withdrawing consent, may adversely affect certain features and functions.
Click below to consent to the above or make granular choices. Your choices will be applied to this site only. You can change your settings at any time, including withdrawing your consent, by using the toggles on the Cookie Policy, or by clicking on the manage consent button at the bottom of the screen.