Broa de fubá com amendoim – aranybarnára sült kis kukoricalisztes sütemények tálalva

Broa de fubá com amendoim

A broa de fubá egy hagyományos brazil kukoricalisztes sütemény, amelyet gyakran fogyasztanak reggeliként vagy délutáni kávé mellé. Eredete a portugál kolóniákhoz vezethető vissza, ahol a kukoricalisztet a búzaliszt pótlására használták. Az idők során ez a sütemény Brazíliában saját karaktert kapott, és sokféle változatban ismert – például mogyoróval, kókusszal vagy édesköménnyel. Technikai tanács: A broa állagának lényege, hogy kívül kissé ropogós, belül viszont puha legyen – ezt a megfelelő arányú vaj, liszt és pihentetés adja meg. Ahogy a tészta pirul a sütőben, a kukoricaliszt és a pörkölt földimogyoró illata egyszerre édes és diós aromákkal tölti meg a konyhát. Kiváló választás uzsonnára, ünnepi alkalmakra vagy bármikor, amikor egy különleges, mégis egyszerű desszerttel szeretnél kedveskedni.

Előkészület 20 perc
Elkészítés 25 perc
Teljes 45 perc
2750 Kcal
Facebook
Twitter
LinkedIn

Hozzávalók

Adagok: 12
250 g Kukoricaliszt (fubá)
200 g Finomliszt
100 g Darált földimogyoró
150 g Cukor
2 db Tojás
150 ml Tej
80 g Vaj
1 ek. Sütőpor
0.5 tk.

Bevásárló kosár ikon Bevásárló lista (0)

    Allergén információ
    GluténGlutén
    TejTej

    Elkészítési Lépések

    1

    Melegítsd elő a sütőt 180°C-ra, és bélelj ki egy tepsit sütőpapírral. Egy tálban keverd össze a kukoricalisztet, a finomlisztet, a darált mogyorót, a sütőport és a sót.

    A mogyorót előzetesen pirítsd meg száraz serpenyőben, így intenzívebb ízt ad a süteménynek.

    2

    Egy másik tálban habosítsd fel a vajat a cukorral, majd egyenként add hozzá a tojásokat, alaposan keverve minden adag után.

    Győződj meg róla, hogy a vaj szobahőmérsékletű – így lesz sima és krémes az állaga.

    3

    A vajas-tojásos keverékhez fokozatosan add hozzá a száraz hozzávalókat, váltogatva a tejjel. Keverd sima, de kissé sűrű tésztává.

    Ne keverd túl a tésztát – amikor összeáll, már elég, különben tömör lesz a sütemény.

    4

    Kézzel formálj kis golyókat a tésztából, és helyezd őket a tepsire. Hagyj közöttük helyet, mert sütés közben megnőnek.

    Ha tapad a tészta a kezedhez, enyhén lisztezd be a tenyered, vagy használd vizes kézzel.

    5

    Süsd 20–25 percig, amíg a sütemények aranybarnák lesznek, és az aljuk enyhén megpirul. Hűtsd ki rácson.

    Ne nyisd ki a sütőt az első 15 percben – különben összeeshetnek!