A brokkolit vágd kis rózsákra, a hagymát pedig vékony szeletekre.
A brokkolit ne vágd túl kicsire, hogy megfelelően sülhessen a kakiage-ban.
A kukoricakeményítőt és a búzalisztet keverd össze egy tálban, majd öntsd hozzá a vizet és szójaszószt. Alaposan keverd el.
Ha túl sűrű a tészta, egy kis vizet adhatsz hozzá, hogy könnyebben rá tudjon tapadni a brokkolira.
A brokkolit és a hagymát add hozzá a tésztához, és jól keverd össze, hogy mindegyik darab egyenletesen bevonódjon.
A keveréket ne hagyd túl sokáig, hogy a tészta ne ázzon el, de jól beborítja a zöldségeket.
Egy serpenyőben forrósítsd fel az olajat közepes hőmérsékleten, majd a brokkolis keveréket kis adagokban tedd bele. Süsd 3-5 percig, amíg aranybarna és ropogós lesz.
Ne tedd túl sok brokkolit egyszerre az olajba, hogy ne hűljön le a forró olaj és ne essen szét a kakiage.
Miután megsült, a kakiage-okat szedd ki a serpenyőből, és helyezd papírtörlőre, hogy felszívja a felesleges olajat.
A papírtörlő segít, hogy a kakiage ne legyen túl olajos.
Tálald a brokkolis kakiage-ot friss szezámmaggal megszórva, és ízesítsd egy csipet sóval.
To provide the best experiences, we and our partners use technologies like cookies to store and/or access device information. Consenting to these technologies will allow us and our partners to process personal data such as browsing behavior or unique IDs on this site and show (non-) personalized ads. Not consenting or withdrawing consent, may adversely affect certain features and functions.
Click below to consent to the above or make granular choices. Your choices will be applied to this site only. You can change your settings at any time, including withdrawing your consent, by using the toggles on the Cookie Policy, or by clicking on the manage consent button at the bottom of the screen.