Brokkolis kakiage, japán étel ropogós brokkolival és szezámmaggal

Brokkolis Kakiage

A kakiage egy hagyományos japán étel, amely zöldségeket vagy tengeri herkentyűket tartalmaz, és ropogós, aranybarna rétegben sül. A brokkolis kakiage a zöldségek közül a brokkolit emeli ki, amely tökéletesen illik a ropogós tésztához. Japánban gyakran eszik tempura formában, és gyakran szezámmaggal díszítik. Ez az étel gyors, könnyű, és tökéletes előételként, de akár főételként is tálalható. Az étel igazi ínycsiklandó élményt nyújt a friss brokkoli és a ropogós tésztás bundával.

Előkészület 15 perc
Elkészítés 15 perc
Teljes 30 perc
500 Kcal
Facebook
Twitter
LinkedIn

Hozzávalók

Adagok: 4
200 g Brokkoli
1 db Hagyma
3 ek. Kukoricakeményítő
4 ek. Búzaliszt
100 ml Víz
1 ek. Szójaszósz
1 ek. Szezámmag
500 ml Olaj
1 csipet

Bevásárló kosár ikon Bevásárló lista (0)

    Allergén információ
    GluténGlutén

    Elkészítési Lépések

    1

    A brokkolit vágd kis rózsákra, a hagymát pedig vékony szeletekre.

    A brokkolit ne vágd túl kicsire, hogy megfelelően sülhessen a kakiage-ban.

    2

    A kukoricakeményítőt és a búzalisztet keverd össze egy tálban, majd öntsd hozzá a vizet és szójaszószt. Alaposan keverd el.

    Ha túl sűrű a tészta, egy kis vizet adhatsz hozzá, hogy könnyebben rá tudjon tapadni a brokkolira.

    3

    A brokkolit és a hagymát add hozzá a tésztához, és jól keverd össze, hogy mindegyik darab egyenletesen bevonódjon.

    A keveréket ne hagyd túl sokáig, hogy a tészta ne ázzon el, de jól beborítja a zöldségeket.

    4

    Egy serpenyőben forrósítsd fel az olajat közepes hőmérsékleten, majd a brokkolis keveréket kis adagokban tedd bele. Süsd 3-5 percig, amíg aranybarna és ropogós lesz.

    Ne tedd túl sok brokkolit egyszerre az olajba, hogy ne hűljön le a forró olaj és ne essen szét a kakiage.

    5

    Miután megsült, a kakiage-okat szedd ki a serpenyőből, és helyezd papírtörlőre, hogy felszívja a felesleges olajat.

    A papírtörlő segít, hogy a kakiage ne legyen túl olajos.

    6

    Tálald a brokkolis kakiage-ot friss szezámmaggal megszórva, és ízesítsd egy csipet sóval.