Brownie gazdag csokoládé ízzel, szeletekre vágva

Brownie

A Brownie egy ikonikus desszert, amely az egyszerűsége ellenére mindig nagy sikert arat. A gazdag csokoládéíz és a ragacsos belső teszi igazán különlegessé ezt a süteményt. Ideális választás egy gyors édességhez, és remekül variálható dióval, mogyoróval vagy akár karamellával. Próbáld ki ezt a klasszikus receptet, és élvezd a házi brownie minden falatját!

Előkészület 15 perc
Elkészítés 25 perc
Teljes 40 perc
280 Kcal
Facebook
Twitter
LinkedIn

Hozzávalók

Adagok: 12
200 g Étcsokoládé
150 g Vaj
200 g Cukor
3 db Tojás
100 g Liszt
2 ek. Kakaópor
1 tk. Vanília kivonat
1 csipet Csipet só

Bevásárló kosár ikon Bevásárló lista (0)

    Allergén információ
    GluténGlutén
    TejTej

    Elkészítési Lépések

    1

    Melegítsd elő a sütőt 180°C-ra, és bélelj ki egy kisebb tepsit sütőpapírral.

    A sütőpapír megkönnyíti a brownie kiemelését a tepsiből, és megakadályozza a leragadást.

    2

    Olvaszd össze az étcsokoládét és a vajat gőz fölött vagy alacsony hőfokon, majd hagyd kicsit hűlni.

    Gőz fölött olvasztva biztosíthatod, hogy a csokoládé ne égjen le. Mikrohullámú sütőben is olvaszthatod, de figyelj rá, hogy ne melegítsd túl!

    3

    Egy tálban keverd össze a cukrot és a tojásokat, amíg habos lesz.

    A habosra keverés segít a brownie-nak könnyű és levegős textúrát adni.

    4

    Add hozzá a vanília kivonatot és a csipet sót, majd öntsd bele a csokoládés keveréket.

    A vanília kivonat mélyíti az ízeket, a só pedig kiemeli az édességet.

    5

    Szitáld bele a lisztet és a kakaóport, majd óvatosan keverd össze, hogy sima tésztát kapj.

    A szitálás megakadályozza a csomók kialakulását. Ne keverd túl a tésztát, mert a brownie kemény lehet.

    6

    Öntsd a tésztát az előkészített tepsibe, és simítsd el a tetejét.

    Egy spatula segítségével egyenlítsd el a tésztát a tepsiben.

    7

    Süsd 20-25 percig, amíg a teteje megszilárdul, de a belseje még puha és kissé ragacsos.

    A brownie akkor a legjobb, ha a közepe még picit lágy. Tűpróbával ellenőrizheted, hogy elkészült-e: ha a tűre ragad egy kevés tészta, akkor jó.

    8

    Hűtsd le teljesen a tepsiben, majd vágd kockákra, és tálald.

    A teljesen kihűlt brownie könnyebben szeletelhető szép kockákra. Fogyasztás előtt porcukorral is megszórhatod.