Bruschetta sült paprikával, pirított kenyéren paradicsommal, paprikával és bazsalikommal

Bruschetta sült paprikával

A bruschetta egy klasszikus olasz étel, amely a friss, pirított kenyérre helyezett ínycsiklandó feltétekről ismert. Az olaszok különböző változatai léteznek, de az egyik legfinomabb változat sült paprikával és paradicsommal készül. A fűszeres paprika és a friss paradicsom kombinációja egy fantasztikus ízélményt ad, miközben a bazsalikom frissessége emeli az étel ízét. Ez a bruschetta tökéletes választás minden alkalomra, akár étkezés előtt, akár könnyű vacsoraként.

Előkészület 15 perc
Elkészítés 10 perc
Teljes 25 perc
250 Kcal
Facebook
Twitter
LinkedIn

Hozzávalók

Adagok: 4
1 db Ciabatta kenyér
2 db Piros paprika
2 gerezd Fokhagyma
2 db Paradicsom
1 ek. Friss bazsalikom
1 ek. Balsamico ecet
3 ek. Olívaolaj
1 csipet
0.5 tk. Bors

Bevásárló kosár ikon Bevásárló lista (0)

    Allergén információ
    GluténGlutén

    Elkészítési Lépések

    1

    A piros paprikákat mosd meg, távolítsd el a szárukat és a magjaikat, majd vágd őket néhány nagyobb darabra. Melegíts egy serpenyőt, és pirítsd meg a paprikát olívaolajon 5-7 percig, amíg enyhén megfeketedik és lágyul.

    A paprika bőrét könnyen le tudod húzni, ha először a serpenyőben vagy grillen egy kicsit megégeted, majd egy konyharuhában letakarod pár percig.

    2

    Miután a paprika megpuhult, tedd félre hűlni, majd húzd le a bőrét és vágd kisebb kockákra.

    Ha nem szereted a bőrös paprikát, akkor ezt a lépést mindenképp végezd el, hogy finom, puha textúrát kapj a végén.

    3

    A ciabatta kenyeret szeleteld fel, és a szeleteket enyhén pirítsd meg egy serpenyőben vagy sütőben, hogy ropogósak legyenek.

    Ha szeretnél extra ízt, kenj egy kis olívaolajat a kenyérre pirítás előtt.

    4

    A paradicsomot vágd apró kockákra, és keverd össze a sült paprikával. Adj hozzá az apróra vágott fokhagymát, a friss bazsalikomot, sót, borsot és egy evőkanál balsamico ecetet.

    Ha egy kis extra frissességet szeretnél, adj hozzá néhány csepp citromlevet is, hogy élénkebb ízt kapj.

    5

    A pirított kenyerekre kanalazd rá a kész paprikás-paradicsomos keveréket, és locsold meg egy kevés olívaolajjal.

    Ha igazán extra finomságot szeretnél, reszelhetsz egy kis parmezánt a tetejére.

    6

    Tálald az elkészült bruschettát friss bazsalikomlevelekkel díszítve, és fogyaszd melegen vagy szobahőmérsékleten.

    A bruschetta tökéletes előételként vagy könnyű vacsoraként is, friss salátával kombinálva pedig még laktatóbb.