Bruschetta tonhallal és paradicsommal

Bruschetta tonhallal

A bruschetta tonhallal egy olasz eredetű étel, amely gyorsan és egyszerűen elkészíthető. A pirított kenyér és a friss tonhal egy igazi ínycsiklandó kombinációt alkot. Az ételt paradicsommal, hagymával és bazsalikommal díszítjük, hogy friss és gazdag ízt adjunk neki. Ez az étel tökéletes választás előételnek vagy könnyű vacsorának.

Előkészület 15 perc
Elkészítés 5 perc
Teljes 20 perc
250 Kcal
Facebook
Twitter
LinkedIn

Hozzávalók

Adagok: 4
4 szelet Ciabatta vagy bagett
1 doboz Tonhal konzerv
2 db Paradicsom
1 db Vöröshagyma
1 gerezd Fokhagyma
2 ág Friss bazsalikom
2 ek. Olívaolaj
1 tk. Balzsamecet
1 csipet
1 csipet Bors

Bevásárló kosár ikon Bevásárló lista (0)

    Allergén információ
    GluténGlutén

    Elkészítési Lépések

    1

    A ciabatta vagy bagett szeleteket pirítsd meg egy serpenyőben vagy kenyérpirítóban, amíg aranybarna és ropogós nem lesz.

    A pirított kenyér alapot a ropogós textúra miatt mindenképp ne hagyd ki.

    2

    A tonhalat öntsd le a levéről, majd villával törd össze egy tálban.

    Használhatsz olajos tonhalat is, de ha szeretnéd, lecsepegtetheted a felesleges olajat.

    3

    A paradicsomot mosd meg, vágd apró kockákra, a vöröshagymát pedig vékonyra szeleteld.

    A paradicsomok héját eltávolíthatod, ha simább textúrát szeretnél, de nem szükséges.

    4

    A fokhagymát reszeld le finoman vagy zúzd össze, majd add hozzá a tonhalhoz, együtt a felaprított paradicsommal és hagymával.

    A fokhagyma frissessége igazi ízrobbanást ad a bruschettának.

    5

    Adj hozzá egy kevés olívaolajat, balzsamecetet, sót és borsot ízlés szerint, és jól keverd össze.

    A balzsamecet kis mennyiségben gazdag, édes-savanyú ízt ad a tonhalas keveréknek.

    6

    A kész keveréket oszd el a pirított kenyérszeleteken.

    Ne halmozd túl a bruschettát, hogy a kenyér ropogós maradjon, és ne ázzon el.

    7

    Friss bazsalikomlevelekkel díszítsd, majd tálald azonnal.

    A bazsalikom friss íze tökéletesen kiegészíti a tonhalat és a paradicsomot.