Bubble and squeak fokhagymával tálalva, aranybarna és ropogós étel

Bubble and Squeak fokhagymával

A Bubble and Squeak egy hagyományos brit étel, amely a maradék főtt zöldségekből készül, főként burgonyából és káposztából. Eredetileg a háború utáni időkben alakult ki, amikor a gazdaságos étkezés volt a cél. Ez a fogás a brit konyha színes és finom világát tükrözi, ahol a maradékokból is ínycsiklandó étel készülhet. A fokhagyma és a petrezselyem frissességet ad az ételnek, míg a ropogósra sütött burgonya és káposzta kellemes kontrasztot alkot. Technikai tanács: Ne ragaszkodj a hagyományos formához – a burgonya és a káposzta keverékét szabadon formálhatod, hogy egyéni ízlésed szerint tálald.

Előkészület 20 perc
Elkészítés 20 perc
Teljes 40 perc
1400 Kcal
Facebook
Twitter
LinkedIn

Hozzávalók

Adagok: 4
500 g Főtt burgonya
300 g Főtt káposzta
2 gerezd Fokhagyma
2 ek. Olívaolaj
1 tk.
0.5 tk. Bors
1 ek. Friss petrezselyem

Bevásárló kosár ikon Bevásárló lista (0)

    Allergén információ

    Elkészítési Lépések

    1

    A főtt burgonyát törd össze egy tálban. Ha még túl darabos, használj burgonyanyomót a sima püréhez.

    A burgonya püréjét ne készítsd túl folyósra, mert így jobban tartja majd a formáját sütés közben.

    2

    A főtt káposztát vágd apróra, majd add hozzá a burgonyához. Keverd össze alaposan.

    A káposzta lehet friss, de a legjobb, ha már van egy kis fűszerezett káposztád a hűtőben.

    3

    A fokhagymát finomra vágd, majd egy serpenyőben egy evőkanál olívaolajat hevíts fel, és pirítsd meg a fokhagymát 1-2 percig.

    Figyelj arra, hogy ne égessenek meg a fokhagyma szeletek, mert keserűvé válhatnak!

    4

    Miután a fokhagyma megpirult, add hozzá a burgonyás-káposztás keveréket. Sózd, borsozd, majd jól keverd össze.

    Az ízek összeéréséhez szükség van egy kis időre, ezért ne siesd el a keverést, hogy minden jól összeolvadjon.

    5

    Sütéshez egy nagy serpenyőben hevíts egy evőkanál olívaolajat. Add hozzá a burgonyás keveréket, és egyenletesen terítsd el a serpenyőben. Süssük közepes lángon 8-10 percig, amíg az alja aranybarna és ropogós lesz.

    Ne keverd túl a tésztát, hogy a ropogós, barna részek megmaradjanak. A serpenyő egyik oldalát nyomd le, hogy jobban formálódjon.

    6

    Amikor az alja megpirult, fordítsd meg a keveréket és süsd a másik oldalát is ropogósra. A végén szórd meg friss petrezselyemmel.

    Ha nem akarod, hogy túl zsíros legyen, használj papírtörlőt a serpenyő alján, hogy felfogja a fölösleges olajat.