A főtt burgonyát hámozd meg és törd össze egy tálban, hogy pürét kapj.
A burgonyát még melegen törd össze, így könnyebben dolgozható lesz.
A póréhagymát vágd fel vékony karikákra, és egy serpenyőben hevíts egy evőkanál olajat. Pirítsd meg a póréhagymát 3-4 percig, amíg megpuhul.
A póréhagymát pirítva érdemes kis időre lefedni, hogy gyorsabban megpuhuljon, de ne égjen meg.
A pürésített burgonyát add hozzá a póréhagymához, és jól keverd össze, hogy egyenletesen eloszoljanak a hozzávalók.
A burgonyapürét ne hagyd túl sokáig a serpenyőben, hogy ne legyen túl száraz.
Adj hozzá egy kis vajat, sót, borsot, és keverd jól át, hogy az ízek összeérjenek. A kukoricaliszttel sűrítsd, ha szükséges.
A kukoricaliszt segít, hogy a massza összeálljon, és könnyebben formázható legyen.
A kész keveréket formázz kis golyókká vagy laposabb korongokká, majd tedd őket vissza a serpenyőbe, és süsd mindkét oldalon 2-3 percig, amíg szép aranybarna nem lesz.
A golyókat érdemes egy kicsit nyomogatni, hogy a belső részük is átmelegedjen.
Tálald melegen, és élvezd a ropogós külsőjű és puha belsőjű ételt.
Tálaláskor friss zöldfűszerekkel, például petrezselyemmel díszítheted.
To provide the best experiences, we and our partners use technologies like cookies to store and/or access device information. Consenting to these technologies will allow us and our partners to process personal data such as browsing behavior or unique IDs on this site and show (non-) personalized ads. Not consenting or withdrawing consent, may adversely affect certain features and functions.
Click below to consent to the above or make granular choices. Your choices will be applied to this site only. You can change your settings at any time, including withdrawing your consent, by using the toggles on the Cookie Policy, or by clicking on the manage consent button at the bottom of the screen.