Bubble and squeak póréhagymával, ropogós burgonya golyók póréhagymás töltelékkel

Bubble and squeak póréhagymával

A Bubble and Squeak egy hagyományos francia étel, amelyet főtt burgonyából készítenek. A póréhagyma hozzáadásával az étel gazdag ízvilágot kap, miközben megőrzi a burgonya finom, lágy textúráját. Az étel ropogós külseje és puha belseje az egyik legnépszerűbb otthoni étel Franciaországban, ahol gyakran fogyasztják reggelire vagy köretként egy finom étkezéshez.

Előkészület 10 perc
Elkészítés 15 perc
Teljes 25 perc
350 Kcal
Facebook
Twitter
LinkedIn

Hozzávalók

Adagok: 4
500 g Főtt burgonya
2 szál Póréhagyma
2 ek. Vaj
1 ek. Olaj
1 csipet
1 csipet Bors
1 tk. Kukoricaliszt

Bevásárló kosár ikon Bevásárló lista (0)

    Allergén információ

    Elkészítési Lépések

    1

    A főtt burgonyát hámozd meg és törd össze egy tálban, hogy pürét kapj.

    A burgonyát még melegen törd össze, így könnyebben dolgozható lesz.

    2

    A póréhagymát vágd fel vékony karikákra, és egy serpenyőben hevíts egy evőkanál olajat. Pirítsd meg a póréhagymát 3-4 percig, amíg megpuhul.

    A póréhagymát pirítva érdemes kis időre lefedni, hogy gyorsabban megpuhuljon, de ne égjen meg.

    3

    A pürésített burgonyát add hozzá a póréhagymához, és jól keverd össze, hogy egyenletesen eloszoljanak a hozzávalók.

    A burgonyapürét ne hagyd túl sokáig a serpenyőben, hogy ne legyen túl száraz.

    4

    Adj hozzá egy kis vajat, sót, borsot, és keverd jól át, hogy az ízek összeérjenek. A kukoricaliszttel sűrítsd, ha szükséges.

    A kukoricaliszt segít, hogy a massza összeálljon, és könnyebben formázható legyen.

    5

    A kész keveréket formázz kis golyókká vagy laposabb korongokká, majd tedd őket vissza a serpenyőbe, és süsd mindkét oldalon 2-3 percig, amíg szép aranybarna nem lesz.

    A golyókat érdemes egy kicsit nyomogatni, hogy a belső részük is átmelegedjen.

    6

    Tálald melegen, és élvezd a ropogós külsőjű és puha belsőjű ételt.

    Tálaláskor friss zöldfűszerekkel, például petrezselyemmel díszítheted.