Bubble and squeak tojással tálalva, aranybarna ropogós réteggel és tükörtojással

Bubble and squeak tojással

A Bubble and squeak egy klasszikus angol étel, amelyet gyakran készítenek a maradék főtt burgonya és káposzta felhasználásával. Az étel nevét onnan kapta, hogy a keverék főzés közben ropogó hangot ad, ami a \'bubble\' (buborék) és a \'squeak\' (nyikorgás) szavakból ered. A tojás hozzáadása gazdagabbá és táplálóbbá teszi az ételt, amely tökéletes választás reggelire vagy vacsorára.

Előkészület 10 perc
Elkészítés 20 perc
Teljes 30 perc
900 Kcal
Facebook
Twitter
LinkedIn

Hozzávalók

Adagok: 4
500 g Főtt burgonya
400 g Főtt káposzta
50 g Vaj
1 db Hagyma
1 tk.
1 tk. Bors
4 db Tojás

Bevásárló kosár ikon Bevásárló lista (0)

    Allergén információ

    Elkészítési Lépések

    1

    A burgonyát és a káposztát törd össze egy villával, hogy pürét kapj.

    A burgonyát ne törd túl finomra, hogy legyen egy kis textúrája a keveréknek.

    2

    A hagymát apróra vágd, és egy serpenyőben melegítsd fel a vajat. Dinszteld meg rajta a hagymát, amíg üvegesedni nem kezd.

    A hagymát folyamatosan keverd, hogy ne égjen meg.

    3

    Add hozzá a burgonyás és káposztás keveréket a serpenyőhöz, és keverd jól össze.

    Ne keverd túl sokat, mert a keverék ropogós kérget kell kapjon az alján.

    4

    Közepes lángon süsd a keveréket 10-15 percig, időnként megkeverve, amíg szép aranybarna nem lesz az alja.

    A keverék akkor lesz tökéletes, ha az alja enyhén ropogós és aranybarna.

    5

    Közben süsd meg a tojásokat tükörtojás formájában, és tálald a Bubble and squeak tetejére.

    A tojásokat akkor vedd le a serpenyőből, ha a sárgája még folyós, hogy a Bubble and squeak ízletesebbé váljon.

    6

    A kész ételt tálald frissen, és egy kis borsot is szórhatsz a tojásra és a keverékre.