Buffalo csirkés gofri lilahagymával, kék sajttal és zellerrel

Buffalo Csirkés Gofri

A Buffalo csirkeszárnyak az Egyesült Államok egyik legnépszerűbb pikáns ételei, amelyeket először Buffalóban, New York államban készítettek el. Az ikonikus csípős szósz, a ropogós csirkehús és a hűsítő kék sajt tökéletes kombinációt alkot. Ebben a receptben ezt a klasszikus ízvilágot egy aranybarnára sült gofriba zártuk, amely csodálatos kontrasztot alkot a fűszeres csirkével. A lilahagyma és a zeller frissessége még különlegesebbé teszi ezt az izgalmas fogást. Ha szereted a pikáns, karakteres ételeket, ezt a receptet mindenképp ki kell próbálnod!

Előkészület 15 perc
Elkészítés 20 perc
Teljes 35 perc
570 Kcal
Facebook
Twitter
LinkedIn

Hozzávalók

Adagok: 4
200 g Liszt
250 ml Tej
2 db Tojás
1 tk. Sütőpor
1 csipet
1 csipet Bors
50 g Vaj
200 g Csirkemell
3 ek. Buffalo szósz
50 g Lilahagyma
50 g Kék sajt morzsolva
30 g Zeller

Bevásárló kosár ikon Bevásárló lista (0)

    Allergén információ
    GluténGlutén
    TejTej

    Elkészítési Lépések

    1

    A csirkemellet vágd kisebb csíkokra, majd egy serpenyőben süsd meg közepes lángon, amíg teljesen átsül.

    A csirkemellet ne süsd túl, mert akkor száraz lesz. A legjobb, ha éppen csak átsül, és belül még szaftos marad.

    2

    Öntsd rá a Buffalo szószt, és keverd jól össze, majd hagyd pár percig rotyogni, hogy az ízek összeérjenek.

    Ha nem szereted a túl csípős ízeket, használj enyhébb Buffalo szószt.

    3

    A lilahagymát és a zellert szeleteld vékonyra, majd tedd félre.

    A lilahagymát és a zellert előre elkészítheted, így időt spórolhatsz.

    4

    Egy nagy tálban keverd össze a lisztet, a sütőport, a sót és a borsot.

    A száraz hozzávalókat alaposan keverd össze, hogy a sütőpor egyenletesen eloszoljon.

    5

    Egy másik tálban verd fel a tojásokat, add hozzá a tejet és az olvasztott vajat, majd jól keverd össze.

    A tojásokat habosra verd fel, hogy a gofri könnyű és levegős legyen.

    6

    Öntsd a nedves hozzávalókat a száraz keverékhez, és keverd össze, amíg sima tésztát kapsz.

    A tésztát ne keverd túl, csak addig, amíg a száraz hozzávalók éppen hogy el nem keverednek.

    7

    Melegítsd elő a gofrisütőt, és kend ki egy kevés vajjal vagy olajjal, hogy ne ragadjon le.

    A gofrisütőt alaposan melegítsd elő. Ha nem elég forró, a gofri nem lesz ropogós.

    8

    Önts egy adag tésztát a gofrisütőbe, és süsd 3-4 percig, amíg aranybarnára sül.

    A sütési idő a gofrisütő típusától függően változhat. Figyeld a gofrit, és vedd ki, ha aranybarnára sült.

    9

    A kész gofrikat hagyd pár percig hűlni, majd helyezd rá a Buffalo csirkét.

    A gofrikat ne tedd egymásra, mert bepárásodnak.

    10

    Szórd meg a tetejét lilahagymával, zellerrel és morzsolt kék sajttal.

    A feltéteket ízlés szerint variálhatod. A kék sajt helyett használhatsz cheddar sajtot vagy mozzarellát is.

    11

    Tálald azonnal, opcionálisan extra Buffalo szósszal vagy friss petrezselyemmel díszítve.

    A Buffalo csirkés gofri frissen a legfinomabb. Ha szeretnéd, kínálhatsz mellé mártogatós szószt is.