A csirkemellet vágd kisebb csíkokra, majd egy serpenyőben süsd meg közepes lángon, amíg teljesen átsül.
A csirkemellet ne süsd túl, mert akkor száraz lesz. A legjobb, ha éppen csak átsül, és belül még szaftos marad.
Öntsd rá a Buffalo szószt, és keverd jól össze, majd hagyd pár percig rotyogni, hogy az ízek összeérjenek.
Ha nem szereted a túl csípős ízeket, használj enyhébb Buffalo szószt.
A lilahagymát és a zellert szeleteld vékonyra, majd tedd félre.
A lilahagymát és a zellert előre elkészítheted, így időt spórolhatsz.
Egy nagy tálban keverd össze a lisztet, a sütőport, a sót és a borsot.
A száraz hozzávalókat alaposan keverd össze, hogy a sütőpor egyenletesen eloszoljon.
Egy másik tálban verd fel a tojásokat, add hozzá a tejet és az olvasztott vajat, majd jól keverd össze.
A tojásokat habosra verd fel, hogy a gofri könnyű és levegős legyen.
Öntsd a nedves hozzávalókat a száraz keverékhez, és keverd össze, amíg sima tésztát kapsz.
A tésztát ne keverd túl, csak addig, amíg a száraz hozzávalók éppen hogy el nem keverednek.
Melegítsd elő a gofrisütőt, és kend ki egy kevés vajjal vagy olajjal, hogy ne ragadjon le.
A gofrisütőt alaposan melegítsd elő. Ha nem elég forró, a gofri nem lesz ropogós.
Önts egy adag tésztát a gofrisütőbe, és süsd 3-4 percig, amíg aranybarnára sül.
A sütési idő a gofrisütő típusától függően változhat. Figyeld a gofrit, és vedd ki, ha aranybarnára sült.
A kész gofrikat hagyd pár percig hűlni, majd helyezd rá a Buffalo csirkét.
A gofrikat ne tedd egymásra, mert bepárásodnak.
Szórd meg a tetejét lilahagymával, zellerrel és morzsolt kék sajttal.
A feltéteket ízlés szerint variálhatod. A kék sajt helyett használhatsz cheddar sajtot vagy mozzarellát is.
Tálald azonnal, opcionálisan extra Buffalo szósszal vagy friss petrezselyemmel díszítve.
A Buffalo csirkés gofri frissen a legfinomabb. Ha szeretnéd, kínálhatsz mellé mártogatós szószt is.
To provide the best experiences, we and our partners use technologies like cookies to store and/or access device information. Consenting to these technologies will allow us and our partners to process personal data such as browsing behavior or unique IDs on this site and show (non-) personalized ads. Not consenting or withdrawing consent, may adversely affect certain features and functions.
Click below to consent to the above or make granular choices. Your choices will be applied to this site only. You can change your settings at any time, including withdrawing your consent, by using the toggles on the Cookie Policy, or by clicking on the manage consent button at the bottom of the screen.