Burrata sült fokhagymával, rozmaringgal tálalva

Burrata sült fokhagymával

A burrata sajt, az olasz konyha csodája, egyedülálló krémességével tűnik ki. Az étel szíve a sült fokhagyma, amely az édes és intenzív ízeket hozza ki a sajtból. Ez a recept egyszerű, mégis ínycsiklandó, és egyben tökéletes előétel is lehet egy ünnepi étkezés során. A sült fokhagyma karamellizálódik, és a rozmaring friss illata még jobban kiemeli a sajtot. A burrata és a fokhagyma kombinációja egy olyan étel, amely minden falattal emlékeztet minket arra, hogy a legegyszerűbb hozzávalók is varázslatot hozhatnak a konyhába.

Előkészület 10 perc
Elkészítés 30 perc
Teljes 40 perc
600 Kcal
Facebook
Twitter
LinkedIn

Hozzávalók

Adagok: 2
200 g Burrata sajt
6 gerezd Fokhagyma
2 ek. Olívaolaj
2 ág Friss rozmaring
0.5 tk.
0.5 tk. Frissen őrölt fekete bors

Bevásárló kosár ikon Bevásárló lista (0)

    Allergén információ

    Elkészítési Lépések

    1

    A fokhagymákat hámozd meg, majd minden gerezdet vágj félbe. Helyezd őket egy sütőpapírral bélelt tepsibe.

    Ha a fokhagyma túl erős lenne, akkor egy kis olívaolajat is önthetsz a gerezdekre, hogy lágyabbá váljon.

    2

    Locsold meg a fokhagymát olívaolajjal, szórd meg sóval, borssal, majd tedd a rozmaring ágakat a tepsibe a fokhagyma köré.

    A rozmaring tökéletesen illik a fokhagymához, és segít még gazdagabb ízt adni az ételnek.

    3

    Süsd 180°C-ra előmelegített sütőben körülbelül 25-30 percig, amíg a fokhagyma puha és karamellizálódik. Ha szükséges, egy kicsit locsold meg olívaolajjal a sütés közben.

    Ellenőrizd a fokhagymát 20 perc után – ha túlságosan pirulna, csökkentsd a hőmérsékletet.

    4

    Tálald a burrata sajtot egy lapos tányérra, és óvatosan szeld fel. A sült fokhagymát tedd a burrata mellé, és locsold meg a kisült olívaolajjal.

    A burrata akkor a legjobb, ha nem túl hideg, mert a krémes belső rész akkor lesz a legfinomabb és lágyabb.

    5

    A végén szórd meg frissen őrölt fekete borssal, és tálald az ételt azonnal.

    A frissen őrölt bors hozzáad egy finom pikantériát, ami szépen kiegészíti a fokhagyma ízét.