A fokhagymákat hámozd meg, majd minden gerezdet vágj félbe. Helyezd őket egy sütőpapírral bélelt tepsibe.
Ha a fokhagyma túl erős lenne, akkor egy kis olívaolajat is önthetsz a gerezdekre, hogy lágyabbá váljon.
Locsold meg a fokhagymát olívaolajjal, szórd meg sóval, borssal, majd tedd a rozmaring ágakat a tepsibe a fokhagyma köré.
A rozmaring tökéletesen illik a fokhagymához, és segít még gazdagabb ízt adni az ételnek.
Süsd 180°C-ra előmelegített sütőben körülbelül 25-30 percig, amíg a fokhagyma puha és karamellizálódik. Ha szükséges, egy kicsit locsold meg olívaolajjal a sütés közben.
Ellenőrizd a fokhagymát 20 perc után – ha túlságosan pirulna, csökkentsd a hőmérsékletet.
Tálald a burrata sajtot egy lapos tányérra, és óvatosan szeld fel. A sült fokhagymát tedd a burrata mellé, és locsold meg a kisült olívaolajjal.
A burrata akkor a legjobb, ha nem túl hideg, mert a krémes belső rész akkor lesz a legfinomabb és lágyabb.
A végén szórd meg frissen őrölt fekete borssal, és tálald az ételt azonnal.
A frissen őrölt bors hozzáad egy finom pikantériát, ami szépen kiegészíti a fokhagyma ízét.
To provide the best experiences, we and our partners use technologies like cookies to store and/or access device information. Consenting to these technologies will allow us and our partners to process personal data such as browsing behavior or unique IDs on this site and show (non-) personalized ads. Not consenting or withdrawing consent, may adversely affect certain features and functions.
Click below to consent to the above or make granular choices. Your choices will be applied to this site only. You can change your settings at any time, including withdrawing your consent, by using the toggles on the Cookie Policy, or by clicking on the manage consent button at the bottom of the screen.