A darabolt marhafejet helyezd egy nagy fazékba, és öntsd fel annyi vízzel, hogy ellepje. Add hozzá a felezett hagymát, zúzott fokhagymagerezdeket, babérlevelet, sót és borsot. Tipp: Használj vastag falú edényt, hogy a hő egyenletesen oszoljon el.
Ha nem találsz marhafejet, használhatsz marhapofát is, ami hasonlóan omlós és ízletes lesz. A fűszereket bátran variálhatod ízlésed szerint, például adhatsz hozzá köményt vagy chilipelyhet.
Főzd alacsony lángon, fedő alatt legalább 4-5 órán át, amíg a hús teljesen omlós és leválik a csontról. Tipp: Ha a hús szálakra esik szét, akkor van készen. A folyamat gyorsítható kuktában is.
A főzési idő függ a marhafej méretétől és minőségétől. A lényeg, hogy a hús teljesen omlós legyen. Ha kuktában főzöd, a főzési idő jelentősen lerövidül.
A megfőtt húst szedd ki a főzőléből, hagyd kissé hűlni, majd kézzel vagy villával szedd kisebb darabokra. Távolítsd el a felesleges zsírt és csontokat. Tipp: A nyelv, pofa és egyéb részek kombinációja gazdag ízt ad.
A marhafej különböző részei különböző textúrájúak és ízűek. Keverd össze őket, hogy változatosabb legyen a taco tölteléke.
Egy serpenyőben közepes lángon pirítsd meg a húsdarabokat, amíg kissé megpirulnak, de szaftosak maradnak. Tipp: Kevés saját főzőlével visszaöntve még szaftosabb lesz.
A pirítás során ne szárítsd ki a húst. A cél, hogy kissé megpiruljon, de belül szaftos maradjon. Ha szükséges, adj hozzá egy kevés főzőlevet vagy vizet.
Melegítsd meg a kukoricatortillákat száraz serpenyőben oldalanként 10-15 másodpercig, majd takard le, hogy melegen tartsd. A hagymát és koriandert aprítsd finomra, a lime-ot szeleteld cikkekre. Tipp: Ne pirítsd túl a tortillát, különben törni fog hajtásnál.
A tortillákat melegítheted sütőben vagy mikrohullámú sütőben is. A lényeg, hogy rugalmasak maradjanak.
Tálaláskor helyezz minden tortillára egy adag pirított marhafej húst, szórd meg aprított hagymával és korianderrel, majd kínáld lime-gerezdekkel. Tipp: Frissen, forrón tálalva a legízletesebb – a lime frissessége emeli az élményt.
A tacohoz kínálhatsz különböző szószokat is, például salsa verde-t, guacamolét vagy csípős chilis szószt. Készíthetsz savanyított hagymát is, ami remekül illik a tacohoz.
To provide the best experiences, we and our partners use technologies like cookies to store and/or access device information. Consenting to these technologies will allow us and our partners to process personal data such as browsing behavior or unique IDs on this site and show (non-) personalized ads. Not consenting or withdrawing consent, may adversely affect certain features and functions.
Click below to consent to the above or make granular choices. Your choices will be applied to this site only. You can change your settings at any time, including withdrawing your consent, by using the toggles on the Cookie Policy, or by clicking on the manage consent button at the bottom of the screen.