Cakwe csokoládéval, frissen tálalva

Cakwe csokoládéval

A Cakwe egy hagyományos, édes magyar desszert, amelyet gyakran csokoládéval vagy porcukorral tálalnak. A tészta puha és könnyű, a csokoládé pedig gazdag édességet ad neki. Ezt az ételt sok családban készítik születésnapok és más különleges alkalmak során. A Cakwe csokoládéval egy tökéletes választás egy édes, de egyszerű desszerthez, amely mindenkit elvarázsol.

Előkészület 20 perc
Elkészítés 20 perc
Teljes 40 perc
350 Kcal
Facebook
Twitter
LinkedIn

Hozzávalók

Adagok: 6
300 g Búzaliszt
100 g Cukor
7 g Száraz élesztő
150 ml Meleg víz
2 ek. Földimogyoró olaj
1 db Tojás
1 ek. Vaníliás cukor
100 g Csokoládé

Bevásárló kosár ikon Bevásárló lista (0)

    Allergén információ
    GluténGlutén
    TejTej

    Elkészítési Lépések

    1

    A meleg vízben oldd fel a cukrot és az élesztőt, majd hagyd állni 5 percig, amíg az élesztő felfut.

    A víz ne legyen túl forró, mert az megölheti az élesztőt. Langyos víz ideális.

    2

    A lisztet egy tálba szitáld, és add hozzá a vaníliás cukrot. Közepére készíts egy kis mélyedést, és öntsd bele a felfutott élesztőt, az olajat és a tojást.

    A tojást ne add hozzá túl gyorsan, mindig először a folyékony összetevőket keverd el.

    3

    Kézzel vagy gépi mixerrel gyúrd össze a tésztát, amíg sima és rugalmas nem lesz. Ha szükséges, adj hozzá még egy kevés lisztet.

    Ha túl ragacsos, ne aggódj, adj hozzá még lisztet. A tésztát szép simává kell dolgozni.

    4

    Takarjuk le a tésztát egy nedves konyharuhával, és hagyjuk kelni 1 órán keresztül, hogy megduplázódjon a térfogata.

    A kelési idő alatt a tésztát ne zavarjuk meg, hogy szép levegős legyen.

    5

    Miután a tészta megkelt, nyújtsd ki egy sima felületen, és vágd fel kis téglalap alakú darabokra.

    A darabok mérete tetszőlegesen változtatható, de fontos, hogy egyenletesek legyenek.

    6

    Forró olajban süsd ki a darabokat, amíg szép aranybarna nem lesz. Sütés után szedd ki őket egy papírtörlőre, hogy lecsöpögjenek.

    A megfelelő hőmérsékletű olaj fontos, ha túl hideg, az étel felszívja az olajat, ha túl forró, akkor kívülről megéghet.

    7

    A csokoládét olvaszd meg vízfürdőn, majd öntsd rá a még meleg cakwe-ra.

    A csokoládét ne hagyd túl sokáig a vízfürdőben, mert könnyen megéghet.

    8

    Tálald a csokival leöntött cakwe-t melegen vagy szobahőmérsékleten.

    A cakwe a legfinomabb frissen, de ha marad belőle, másnap is remekül fogyasztható.