Cakwe szezámmaggal, frissen sült és fokhagymával tálalva

Cakwe szezámmaggal

A cakwe egy hagyományos közel-keleti étel, amelyet általában reggelire vagy könnyű étkezésként fogyasztanak. A friss, meleg cakwe kívül ropogós, belül puha, és az ízesítését a fokhagyma és a szezámmag adja. A szezámmagok gazdag ízt és textúrát biztosítanak, míg a fokhagyma fűszeres ízt kölcsönöz a tésztának. A cakwe rendkívül népszerű a közel-keleti országokban, és most már világszerte elérhető a modern konyhákban.

Előkészület 15 perc
Elkészítés 20 perc
Teljes 35 perc
350 Kcal
Facebook
Twitter
LinkedIn

Hozzávalók

Adagok: 4
500 g Liszt
30 g Cukor
1 tk.
7 g Száraz élesztő
250 ml Meleg víz
3 ek. Olívaolaj
2 gerezd Friss fokhagyma
3 ek. Szezámmag

Bevásárló kosár ikon Bevásárló lista (0)

    Allergén információ
    GluténGlutén

    Elkészítési Lépések

    1

    A lisztet keverd össze a sóval és a cukorral. Egy kis tálban keverd el a meleg vízben az élesztőt, és hagyd pihenni 5 percig, hogy felfusson.

    A víz hőmérséklete fontos: ha túl forró, megöli az élesztőt, ha túl hideg, nem aktiválódik megfelelően.

    2

    A lisztes keverékhez add hozzá az élesztőt, az olívaolajat, és gyúrd össze a tésztát. Pihentesd 1 órán át meleg helyen, hogy megkeljen.

    A tésztát folpackkal vagy egy tiszta konyharuhával takard le, hogy ne száradjon ki a kelési idő alatt.

    3

    Amíg a tészta kel, hámozd meg és aprítsd fel a fokhagymát.

    A fokhagyma ízét még intenzívebbé teheted, ha egy kicsit megpirítod olívaolajban, mielőtt hozzáadod a tésztához.

    4

    A megkelt tésztát borítsd ki egy lisztezett felületre, és nyújtsd ki kör alakúra, kb. 1 cm vastagságúra.

    Ne nyújtsd túl vékonyra, mert akkor a cakwe nem lesz olyan puha és foszlós.

    5

    A tésztát vágd 6-8 egyenlő darabra, és formázz belőlük kisebb pogácsákat.

    Ha szabályos formákat szeretnél, egy kerek szaggatóval könnyen formázhatsz egyenletes darabokat.

    6

    A tészta darabok tetejét kend meg egy kis olívaolajjal, majd szórd meg szezámmaggal és finomra aprított fokhagymával.

    Ha szeretnéd, az olívaolajba egy kis fokhagymát is keverhetsz, hogy még ízesebb legyen.

    7

    Melegítsd elő a sütőt 180°C-ra, majd süsd a cakwe-t 15-20 percig, amíg aranybarna nem lesz.

    Figyeld a sütést, mert a szezámmag gyorsan megéghet, ha túl sokáig sütöd.

    8

    Tálald melegen, frissen sült cakwe-t, akár reggelire, akár egy könnyű falatnak.