Caldillo sertéshússal, fűszeres mexikói húsleves korianderrel tálalva

Caldillo sertéshússal

A caldillo egy hagyományos mexikói étel, amely gazdag fűszerekkel és zöldségekkel készül. A sertéshússal készült caldillo egy kiadós és ínycsiklandó étel, amelyet gyakran fogyasztanak családi étkezéseken és ünnepi alkalmakkor. Az étel alapja egy ínycsiklandó húsleves, amely paradicsommal, paprikával és különféle fűszerekkel készül. A koriander frissessége és a chili ereje igazán különlegessé teszi a levest. Tálalhatjuk friss tortillával vagy rizzsel is, hogy még laktatóbb legyen.

Előkészület 20 perc
Elkészítés 40 perc
Teljes 1 óra
1200 Kcal
Facebook
Twitter
LinkedIn

Hozzávalók

Adagok: 4
500 g Sertéshús (lapocka vagy comb)
1 db Hagyma
3 gerezd Fokhagyma
3 db Paradicsom
1 db Zöld paprika
1 db Chili
0.5 tk. Kömény
1 tk.
0.5 tk. Bors
1 l Víz
1 ág Friss koriander
2 ek. Olaj a sütéshez

Bevásárló kosár ikon Bevásárló lista (0)

    Allergén információ

    Elkészítési Lépések

    1

    A sertéshúst vágd fel kis kockákra. Egy nagy serpenyőben vagy lábasban hevíts olajat, és add hozzá a húsdarabokat. Pirítsd meg minden oldalát, amíg szép barna nem lesz.

    A hús pirítása segít, hogy gazdag ízt kapjon, így ne siettesd ezt a lépést.

    2

    A hagymát és a fokhagymát vágd finomra, a paradicsomokat pedig hámozd meg és kockázd fel. A zöld paprikát is vágd apróra.

    Ha a paradicsomot forró vízbe mártod pár másodpercre, könnyen lehúzhatod a héját.

    3

    A pirított hús mellé add hozzá a felaprított hagymát, fokhagymát, zöld paprikát és chilit. Pirítsd őket néhány percig, amíg a hagyma üveges nem lesz.

    Ha szereted az erősebb ízeket, a chili magját is benne hagyhatod.

    4

    Ezután add hozzá a kockázott paradicsomokat, a köményt, a sót és a borsot. Keverd jól össze, majd öntsd fel vízzel. Fedd le, és főzd közepes lángon 30-40 percig, amíg a hús teljesen megpuhul.

    Ha túl sűrűnek tűnik a leves, adj hozzá még egy kevés vizet.

    5

    A főzés végén szórd meg friss korianderrel, és tálald forrón.

    A koriander friss íze remekül illik a húsos leveshez, de ha nem szereted, hagyhatod el.