Callaloo csípős paprikával, gazdag fűszeres étel kókusztejjel és friss fűszerekkel tálalva

Callaloo csípős paprikával

A Callaloo csípős paprikával egy hagyományos karibi étel, amely a Callaloo levélből készül, és a kókusztej gazdagítja. Az étel különleges fűszerei és a friss chili különlegessé teszik, miközben tápláló és finom választás marad. Az étel nemcsak karibi, hanem a nyugati Afrikai konyhában is népszerű. A Callaloo különleges zöldségekkel és a csípős paprikával frissítő és ízletes étkezést biztosít.

Előkészület 15 perc
Elkészítés 30 perc
Teljes 45 perc
450 Kcal
Facebook
Twitter
LinkedIn

Hozzávalók

Adagok: 4
200 g Callaloo levél (vagy spenót)
3 gerezd Fokhagyma
1 db Hagyma
1 db Friss zöld chili
200 ml Coconut milk (kókusztej)
1 db Zöld paprika
1 csipet
1 csipet Bors
2 ek. Olívaolaj
1 tk. Fűszerpaprika
1 db Lime (vagy citrom)

Bevásárló kosár ikon Bevásárló lista (0)

    Allergén információ

    Elkészítési Lépések

    1

    A hagymát és fokhagymát apróra vágjuk. A zöld chili és a zöld paprika magját eltávolítjuk, majd felkockázzuk őket.

    A fokhagymát mindig frissen aprítsuk, hogy jobban kiadja az ízét.

    2

    Egy nagy serpenyőben melegítsük fel az olívaolajat, majd adjuk hozzá a felaprított hagymát és fokhagymát. Pirítsuk, amíg üvegesek lesznek.

    Pirításkor ügyeljünk arra, hogy a hagyma ne égjen meg, mert keserű ízt adhat az ételnek.

    3

    Adjuk hozzá a felkockázott zöld paprikát és a zöld chilit, és főzzük 5 percig, hogy a zöldségek megpuhuljanak.

    A zöld paprika friss ízt ad a leveshez, és nem lesz túl erős, ha jól kezeljük.

    4

    Ezután adjuk hozzá a callaloo leveleket (vagy spenótot), és főzzük tovább, amíg a levelek össze nem esnek.

    Ha callaloo levelet nem találunk, a spenót is tökéletes helyettesítő, de próbáljunk friss leveleket használni.

    5

    Öntsük hozzá a kókusztejet, sózzuk, borsozzuk, majd fűszerezzük egy kis fűszerpaprikával. Keverjük össze és főzzük 10-15 percig.

    A kókusztej krémességet ad az ételnek, ezért érdemes figyelni, hogy ne főzzük túl, mert összefoghat.

    6

    Amikor a callaloo megpuhult, vegyük le a tűzről, és szórjuk meg friss lime vagy citromlével.

    A lime friss íze kiemeli a fűszerek ízét, és frissít a kész ételen.

    7

    Tálaljuk az ételt melegen, rizs vagy friss kenyér kíséretében.

    A callaloo tökéletesen illik fehér rizshez, de az étel friss, ropogós kenyérrel is kiváló.