A hagymát és fokhagymát apróra vágjuk. A zöld chili és a zöld paprika magját eltávolítjuk, majd felkockázzuk őket.
A fokhagymát mindig frissen aprítsuk, hogy jobban kiadja az ízét.
Egy nagy serpenyőben melegítsük fel az olívaolajat, majd adjuk hozzá a felaprított hagymát és fokhagymát. Pirítsuk, amíg üvegesek lesznek.
Pirításkor ügyeljünk arra, hogy a hagyma ne égjen meg, mert keserű ízt adhat az ételnek.
Adjuk hozzá a felkockázott zöld paprikát és a zöld chilit, és főzzük 5 percig, hogy a zöldségek megpuhuljanak.
A zöld paprika friss ízt ad a leveshez, és nem lesz túl erős, ha jól kezeljük.
Ezután adjuk hozzá a callaloo leveleket (vagy spenótot), és főzzük tovább, amíg a levelek össze nem esnek.
Ha callaloo levelet nem találunk, a spenót is tökéletes helyettesítő, de próbáljunk friss leveleket használni.
Öntsük hozzá a kókusztejet, sózzuk, borsozzuk, majd fűszerezzük egy kis fűszerpaprikával. Keverjük össze és főzzük 10-15 percig.
A kókusztej krémességet ad az ételnek, ezért érdemes figyelni, hogy ne főzzük túl, mert összefoghat.
Amikor a callaloo megpuhult, vegyük le a tűzről, és szórjuk meg friss lime vagy citromlével.
A lime friss íze kiemeli a fűszerek ízét, és frissít a kész ételen.
Tálaljuk az ételt melegen, rizs vagy friss kenyér kíséretében.
A callaloo tökéletesen illik fehér rizshez, de az étel friss, ropogós kenyérrel is kiváló.
To provide the best experiences, we and our partners use technologies like cookies to store and/or access device information. Consenting to these technologies will allow us and our partners to process personal data such as browsing behavior or unique IDs on this site and show (non-) personalized ads. Not consenting or withdrawing consent, may adversely affect certain features and functions.
Click below to consent to the above or make granular choices. Your choices will be applied to this site only. You can change your settings at any time, including withdrawing your consent, by using the toggles on the Cookie Policy, or by clicking on the manage consent button at the bottom of the screen.