Canelazo con naranja, frissen tálalva, fahéjjal és narancsszeletekkel díszítve

Canelazo con naranja (narancslével)

A Canelazo egy tradicionális latin-amerikai ital, amelyet főként hideg hónapokban fogyasztanak. Az ital alapja a narancslé és a fűszerek, melyek melegítő hatást biztosítanak. Eredetileg a hegyvidéki és trópusi területeken népszerű, de most már világszerte élvezhetik a téli estéken. A Canelazo con naranja egy variáció, amely narancslével készül, így egy frissítő, de ugyanakkor melegítő élményt nyújt.

Előkészület 5 perc
Elkészítés 5 perc
Teljes 10 perc
150 Kcal
Facebook
Twitter
LinkedIn

Hozzávalók

Adagok: 2
300 ml Friss narancslé
50 ml Alkoholos ital (pl. rum)
2 ek. Cukor
2 db Cinnamon sticks (fahéjrudak)
2 db Szegfűszeg
1 db Narancs
200 ml Forró víz

Bevásárló kosár ikon Bevásárló lista (0)

    Allergén információ

    Elkészítési Lépések

    1

    A narancsot alaposan mosd meg, és vágd félbe. Az egyik felét facsard ki, a másik felét szeleteld fel.

    A friss narancs használata kiemeli az ital friss ízét, és még jobban összeillik a fahéjjal.

    2

    Egy lábasban öntsd bele a narancslevet, a forró vizet, a fahéjrudakat és a szegfűszeget. Add hozzá a cukrot, és keverd össze.

    A fahéj és a szegfűszeg az italnak igazi téli hangulatot ad, de ügyelj arra, hogy ne tedd túl erőssé.

    3

    Főzd a keveréket közepes lángon, amíg felforr, majd hagyd pár percig forrni, hogy az ízek összeérjenek.

    Ha nem szereted túl édesen, csökkentsd a cukor mennyiségét.

    4

    Vedd le a tűzről, és add hozzá az alkoholt. Keverd el, majd tálald az italt egy pohárba.

    Ha nem szereted az alkoholt, nyugodtan hagyd ki, az ital nélküle is finom lesz.

    5

    Díszítsd a szeletelt narancsdarabokkal, és az ital melegen tálald.

    A narancs szeletek nemcsak ízesítik az italt, hanem szépen díszítik is.