Canelazo con naranja, frissen tålalva, fahéjjal és narancsszeletekkel díszítve

Canelazo con naranja (narancslével)

A Canelazo egy tradicionĂĄlis latin-amerikai ital, amelyet fƑkĂ©nt hideg hĂłnapokban fogyasztanak. Az ital alapja a narancslĂ© Ă©s a fƱszerek, melyek melegĂ­tƑ hatĂĄst biztosĂ­tanak. Eredetileg a hegyvidĂ©ki Ă©s trĂłpusi terĂŒleteken nĂ©pszerƱ, de most mĂĄr vilĂĄgszerte Ă©lvezhetik a tĂ©li estĂ©ken. A Canelazo con naranja egy variĂĄciĂł, amely narancslĂ©vel kĂ©szĂŒl, Ă­gy egy frissĂ­tƑ, de ugyanakkor melegĂ­tƑ Ă©lmĂ©nyt nyĂșjt.

ElƑkĂ©szĂŒlet 5 perc
Elkészítés 5 perc
Teljes 10 perc
150 Kcal
Facebook
Twitter
LinkedIn

HozzĂĄvalĂłk

Adagok: 2
⭕ 300 ml Friss narancslĂ©
⭕ 50 ml Alkoholos ital (pl. rum)
⭕ 2 ek. Cukor
⭕ 2 db Cinnamon sticks (fahĂ©jrudak)
⭕ 2 db SzegfƱszeg
⭕ 1 db Narancs
⭕ 200 ml Forró víz

BevĂĄsĂĄrlĂł kosĂĄr ikon BevĂĄsĂĄrlĂł lista (0)

    Allergén informåció

    Elkészítési Lépések

    1

    A narancsot alaposan mosd meg, és vågd félbe. Az egyik felét facsard ki, a måsik felét szeleteld fel.

    A friss narancs hasznålata kiemeli az ital friss ízét, és még jobban összeillik a fahéjjal.

    2

    Egy låbasban öntsd bele a narancslevet, a forró vizet, a fahéjrudakat és a szegfƱszeget. Add hozzå a cukrot, és keverd össze.

    A fahĂ©j Ă©s a szegfƱszeg az italnak igazi tĂ©li hangulatot ad, de ĂŒgyelj arra, hogy ne tedd tĂșl erƑssĂ©.

    3

    FƑzd a keverĂ©ket közepes lĂĄngon, amĂ­g felforr, majd hagyd pĂĄr percig forrni, hogy az Ă­zek összeĂ©rjenek.

    Ha nem szereted tĂșl Ă©desen, csökkentsd a cukor mennyisĂ©gĂ©t.

    4

    Vedd le a tƱzrƑl, Ă©s add hozzĂĄ az alkoholt. Keverd el, majd tĂĄlald az italt egy pohĂĄrba.

    Ha nem szereted az alkoholt, nyugodtan hagyd ki, az ital nĂ©lkĂŒle is finom lesz.

    5

    Díszítsd a szeletelt narancsdarabokkal, és az ital melegen tålald.

    A narancs szeletek nemcsak ízesítik az italt, hanem szépen díszítik is.