Canelazo de naranjilla egy pohárban, melegen tálalva, fűszeres és aromás ital

Canelazo de naranjilla (naranjilla gyümölcslével)

A Canelazo de naranjilla egy hagyományos dél-amerikai ital, amely különösen hideg napokon szolgál felüdülést. A naranjilla, amely a trópusi gyümölcsök egyik különleges fajtája, remekül párosul a fahéj és szegfűszeg ízeivel, így egy igazán ínycsiklandó, fűszeres italt kapunk. Az ital története Ecuadorból és Kolumbiából származik, ahol a helyiek gyakran fogyasztják a hideg éjszakákon. A hozzáadott rum nemcsak a fűszerekkel, hanem a gyümölcslével is tökéletes harmóniát alkot. Különleges választás, ha valami meleg, mégis frissítő italra vágysz.

Előkészület 5 perc
Elkészítés 10 perc
Teljes 15 perc
400 Kcal
Facebook
Twitter
LinkedIn

Hozzávalók

Adagok: 4
500 ml Naranjilla gyümölcslé
100 g Cukor
2 rúd Fahéj
4 db Szegfűszeg
50 ml Rum
200 ml Víz

Bevásárló kosár ikon Bevásárló lista (0)

    Allergén információ

    Elkészítési Lépések

    1

    Egy kis lábosban öntsd a vizet és a naranjilla gyümölcslét, majd tedd bele a fahéjrudakat és a szegfűszegeket.

    Ha nem találod a friss naranjillát, használhatsz naranjilla koncentrátumot is. Ügyelj arra, hogy ne legyen túl híg.

    2

    Melegítsd fel a folyadékot közepes lángon, és amikor elkezd forrni, csökkentsd a hőt, hogy ne főjön túl erősen.

    Ne hagyd felforrni túl gyorsan, mert a fűszerek elég gyorsan kiadják az ízüket.

    3

    Adj hozzá cukrot, és keverd, amíg el nem olvad. Így egy édes, fűszeres alapot kapsz.

    Ha szeretnéd, több cukrot is adhatsz hozzá, de a naranjilla gyümölcslé természetes savassága jól kiegyensúlyozza az édességet.

    4

    Főzd az italt 5-10 percig, hogy az ízek jól összeérjenek.

    Minél tovább főzöd, annál intenzívebb lesz a fűszeres íz. Az időtartamot az ízlésed szerint szabályozhatod.

    5

    Tedd hozzá a rumot, és keverd össze, majd vedd le a tűzről.

    A rumot ne tedd bele túl korán, hogy megőrizze az alkoholtartalmát és az aromáját.

    6

    Szűrd le a fűszereket, majd öntsd az italt egy pohárba. Melegen tálald.

    A Canelazo de naranjilla legjobban akkor ízlik, ha frissen, melegen fogyasztjuk, különösen hideg időben.