Egy kis lábosban öntsd a vizet és a naranjilla gyümölcslét, majd tedd bele a fahéjrudakat és a szegfűszegeket.
Ha nem találod a friss naranjillát, használhatsz naranjilla koncentrátumot is. Ügyelj arra, hogy ne legyen túl híg.
Melegítsd fel a folyadékot közepes lángon, és amikor elkezd forrni, csökkentsd a hőt, hogy ne főjön túl erősen.
Ne hagyd felforrni túl gyorsan, mert a fűszerek elég gyorsan kiadják az ízüket.
Adj hozzá cukrot, és keverd, amíg el nem olvad. Így egy édes, fűszeres alapot kapsz.
Ha szeretnéd, több cukrot is adhatsz hozzá, de a naranjilla gyümölcslé természetes savassága jól kiegyensúlyozza az édességet.
Főzd az italt 5-10 percig, hogy az ízek jól összeérjenek.
Minél tovább főzöd, annál intenzívebb lesz a fűszeres íz. Az időtartamot az ízlésed szerint szabályozhatod.
Tedd hozzá a rumot, és keverd össze, majd vedd le a tűzről.
A rumot ne tedd bele túl korán, hogy megőrizze az alkoholtartalmát és az aromáját.
Szűrd le a fűszereket, majd öntsd az italt egy pohárba. Melegen tálald.
A Canelazo de naranjilla legjobban akkor ízlik, ha frissen, melegen fogyasztjuk, különösen hideg időben.
To provide the best experiences, we and our partners use technologies like cookies to store and/or access device information. Consenting to these technologies will allow us and our partners to process personal data such as browsing behavior or unique IDs on this site and show (non-) personalized ads. Not consenting or withdrawing consent, may adversely affect certain features and functions.
Click below to consent to the above or make granular choices. Your choices will be applied to this site only. You can change your settings at any time, including withdrawing your consent, by using the toggles on the Cookie Policy, or by clicking on the manage consent button at the bottom of the screen.