Cannoli mandulával megszórva, töltve ricottás krémmel és pirított mandulával díszítve

Cannoli mandulával megszórva

A cannoli egy híres olasz desszert, amely a szicíliai hagyományokat tükrözi. Eredetileg ünnepi alkalmakra készítették, de ma már az olasz konyha egyik legismertebb édessége. A cannolit a kívül ropogós tészta és a belső, édes ricottás töltelék jellemzi. A mandula hozzáadása egy különleges ízt ad a desszertnek, miközben az étel megőrzi a hagyományos olasz ízvilágot. A cannolit mindenki szereti, és tökéletes választás egy finom vacsora után.

Előkészület 20 perc
Elkészítés 30 perc
Teljes 50 perc
1500 Kcal
Facebook
Twitter
LinkedIn

Hozzávalók

Adagok: 4
250 g Cannoli tészta
300 g Ricotta sajt
100 g Cukor
100 ml Tejszín
1 tk. Fahéj
1 cs. Vaníliás cukor
50 g Mandula
1 ek. Rummal
20 g Cukrozott narancshéj

Bevásárló kosár ikon Bevásárló lista (0)

    Allergén információ
    TejTej
    GluténGlutén

    Elkészítési Lépések

    1

    A cannoli tésztát előre elkészítjük vagy boltban vásároljuk. Ha házilag készítjük, nyújtsuk ki vékonyra, és formázzunk belőle hengereket.

    A tésztát vékonyra nyújtva érdemes sütni, hogy könnyen ropogósra sülhessen.

    2

    A ricotta sajtot egy tálban keverd össze a cukorral, vaníliás cukorral és fahéjjal.

    A ricottát előtte érdemes lecsepegtetni, hogy ne legyen túl vizes, különben a töltelék nem lesz elég sűrű.

    3

    Add hozzá a tejszínt, és keverd addig, amíg sima krémes állagot nem kapsz.

    A tejszín lágyítja a ricottát, így könnyebben tölthetővé válik a cannoli.

    4

    A rumot és a cukrozott narancshéjat is tedd bele a keverékbe, majd jól keverd össze.

    A narancshéj és a rum egy kis extra frissességet ad a töltelékhez, próbálj jó minőségű rumot használni!

    5

    A cannoli hengereket olajban süsd aranybarnára, majd hagyd kihűlni.

    A hengereket óvatosan sütjük, hogy ne égjenek meg, és biztosan ropogósak maradjanak.

    6

    Miután a tészta hengereket kihűltek, töltsd meg őket a ricottás keverékkel.

    A tésztát akkor töltsd meg, amikor már teljesen kihűlt, hogy ne puhuljon meg a cannoli tészta.

    7

    A kész cannolit szórd meg pirított mandulával és tálald azonnal.

    A mandulát pirítás előtt érdemes finomra darálni, hogy szép ropogós réteget képezzen a tészta körül.