A cannoli tésztát előre elkészítjük vagy boltban vásároljuk. Ha házilag készítjük, nyújtsuk ki vékonyra, és formázzunk belőle hengereket.
A tésztát vékonyra nyújtva érdemes sütni, hogy könnyen ropogósra sülhessen.
A ricotta sajtot egy tálban keverd össze a cukorral, vaníliás cukorral és fahéjjal.
A ricottát előtte érdemes lecsepegtetni, hogy ne legyen túl vizes, különben a töltelék nem lesz elég sűrű.
Add hozzá a tejszínt, és keverd addig, amíg sima krémes állagot nem kapsz.
A tejszín lágyítja a ricottát, így könnyebben tölthetővé válik a cannoli.
A rumot és a cukrozott narancshéjat is tedd bele a keverékbe, majd jól keverd össze.
A narancshéj és a rum egy kis extra frissességet ad a töltelékhez, próbálj jó minőségű rumot használni!
A cannoli hengereket olajban süsd aranybarnára, majd hagyd kihűlni.
A hengereket óvatosan sütjük, hogy ne égjenek meg, és biztosan ropogósak maradjanak.
Miután a tészta hengereket kihűltek, töltsd meg őket a ricottás keverékkel.
A tésztát akkor töltsd meg, amikor már teljesen kihűlt, hogy ne puhuljon meg a cannoli tészta.
A kész cannolit szórd meg pirított mandulával és tálald azonnal.
A mandulát pirítás előtt érdemes finomra darálni, hogy szép ropogós réteget képezzen a tészta körül.
To provide the best experiences, we and our partners use technologies like cookies to store and/or access device information. Consenting to these technologies will allow us and our partners to process personal data such as browsing behavior or unique IDs on this site and show (non-) personalized ads. Not consenting or withdrawing consent, may adversely affect certain features and functions.
Click below to consent to the above or make granular choices. Your choices will be applied to this site only. You can change your settings at any time, including withdrawing your consent, by using the toggles on the Cookie Policy, or by clicking on the manage consent button at the bottom of the screen.