Cannoli sós karamellás töltelékkel, frissen tálalva

Cannoli sós karamellás töltelékkel

A cannoli egy tradicionális olasz desszert, amelyet a szicíliai konyha ihletett. A sós karamellás töltelék egyedi ízt ad ennek a klasszikus desszertnek. Az olasz konyha híres a gazdag és karakteres desszertjeiről, és a cannoli sós karamellás töltelékkel tökéletesen egyesíti az édes és sós ízeket, így igazi ínycsiklandó élményt kínál minden falatban.

Előkészület 20 perc
Elkészítés 15 perc
Teljes 35 perc
400 Kcal
Facebook
Twitter
LinkedIn

Hozzávalók

Adagok: 6
12 db Cannoli tészta (elkészített vagy vásárolt)
200 ml Tej
150 g Cukor
1 tk.
50 g Vaj
100 ml Tejszín
1 cs. Vaníliás cukor
100 g Sós karamell szirup

Bevásárló kosár ikon Bevásárló lista (0)

    Allergén információ
    TejTej
    GluténGlutén

    Elkészítési Lépések

    1

    A cannoli tésztát készítsd el vagy vásárolj kész tésztát, és süsd meg előre, ahogy a csomagoláson szerepel.

    A cannoli tésztát az elkészítése előtt mindig jól nyújtsd ki, hogy ropogós legyen a sütés után.

    2

    A sós karamell szirup elkészítéséhez, egy lábasban a cukrot olvaszd fel alacsony lángon, amíg világos karamell színt nem kap. Ezután óvatosan add hozzá a vajat és tejszínt, majd keverd össze jól.

    A karamell készítésekor ügyelj arra, hogy ne égjen meg a cukor, különben keserű lesz.

    3

    A karamellizált keveréket vegyük le a tűzről, és adjunk hozzá egy csipet sót, hogy még gazdagabb ízt kapjon.

    A sós karamell íze egyensúlyban van a sütemény édességével, ezért fontos a megfelelő mennyiségű só.

    4

    A kész karamellához öntsd hozzá a tejet és a vaníliás cukrot, majd folytasd a keverést, hogy egy sima, sűrű tölteléket kapj.

    A tejet mindig lassan adagold hozzá, hogy elkerüld a karamell szétválását.

    5

    A karamellás tölteléket hagyd lehűlni szobahőmérsékleten, majd tedd a hűtőbe legalább 1 órára, hogy sűrűsödjön.

    A tölteléknek kellő időre van szüksége, hogy megszilárduljon és a cannoli-ban szép, sűrű krémes tölteléket alkosson.

    6

    Töltsd meg a cannoli tésztákat a sós karamellás töltelékkel, és szórd meg egy kis extra sóval a tetejüket.

    A tölteléknek ne legyen túl meleg, amikor a tésztába kerül, hogy ne áztassa el a cannolit.

    7

    Tálalás előtt díszítsd a cannolit egy kis extra sós karamell sziruppal és szórj rá egy csipet sót.

    A díszítés a végén adja meg a desszert igazi karakterét, és a sós karamell szirupot szép csíkokban locsolva különleges látványt is nyújt.