Capricciosa pizza füstölt sajttal tálalva

Capricciosa pizza füstölt sajttal

A Capricciosa pizza füstölt sajttal egy izgalmas és gazdagabb változata a klasszikus olasz pizzának. A sonka, gomba, articsóka és olívabogyó hagyományos ízvilágát a füstölt sajt mély, aromás ízei egészítik ki. Ez a pizza tökéletes választás egy különleges vacsorára vagy baráti összejövetelre, ahol az autentikus olasz konyhát modern csavarral szeretnénk megjeleníteni. A füstölt sajt karakteres íze minden falatot különlegessé tesz, emlékezetes élményt nyújtva az asztal körül ülőknek.

Előkészület 10 perc
Elkészítés 14 perc
Teljes 24 perc
1080 Kcal
Facebook
Twitter
LinkedIn

Hozzávalók

Adagok: 4
1 db Pizzatészta
150 ml Paradicsomszósz
100 g Mozzarella sajt
100 g Füstölt sajt
100 g Főtt sonka
100 g Friss gomba
50 g Fekete olívabogyó
50 g Articsókaszív
1 tk. Szárított oregánó

Bevásárló kosár ikon Bevásárló lista (0)

    Allergén információ
    GluténGlutén
    TejTej

    Elkészítési Lépések

    1

    Melegítsd elő a sütőt 220°C-ra. Ha van kőlapos sütőtálcád, helyezd be, hogy jól átmelegedjen.

    A kőlap helyett használhatsz egy vastagabb tepsit is, amit előmelegítesz a sütőben.

    2

    Nyújtsd ki a pizzatésztát egy vékony, egyenletes koronggá, majd helyezd egy sütőpapírral bélelt tepsire.

    A tésztát könnyebb nyújtani, ha szobahőmérsékletű.

    3

    Kend meg a tészta felületét paradicsomszósszal, ügyelve, hogy a széleken hagyj 1-2 cm üres részt.

    A paradicsomszószt ízesítheted fokhagymával, bazsalikommal és oregánóval.

    4

    Szórd meg a paradicsomszószt mozzarella sajttal, majd helyezd rá az egyenletesen elosztott sonkát, gombát, olívabogyót és articsókát.

    A gombát előre pirítsd meg, hogy ne engedjen sok vizet a sütés során.

    5

    Adj hozzá reszelt füstölt sajtot, amely karakteres ízt ad a pizzának, és szórd meg szárított oregánóval.

    A füstölt sajt helyett használhatsz más karakteres sajtot is, például scamorzát.

    6

    Helyezd a pizzát az előmelegített sütőbe, és süsd 12-14 percig, amíg a sajtok szépen megolvadnak, és a tészta széle ropogósra sül.

    Ha a pizza alja túl gyorsan sül, takard le alufóliával.

    7

    Vedd ki a pizzát a sütőből, hagyd hűlni néhány percig, majd szeleteld fel és tálald. Élvezd a füstölt sajt gazdag ízét a klasszikus Capricciosa pizzán!

    Tálalás előtt csepegtethetsz rá egy kevés fűszeres olívaolajat.