Melegítsd elő a sütőt 220°C-ra. Ha van kőlapos sütőtálcád, helyezd be, hogy jól átmelegedjen.
A kőlap helyett használhatsz egy vastagabb tepsit is, amit előmelegítesz a sütőben.
Nyújtsd ki a pizzatésztát egy vékony, egyenletes koronggá, majd helyezd egy sütőpapírral bélelt tepsire.
A tésztát könnyebb nyújtani, ha szobahőmérsékletű.
Kend meg a tészta felületét paradicsomszósszal, ügyelve, hogy a széleken hagyj 1-2 cm üres részt.
A paradicsomszószt ízesítheted fokhagymával, bazsalikommal és oregánóval.
Szórd meg a paradicsomszószt mozzarella sajttal, majd helyezd rá az egyenletesen elosztott sonkát, gombát, olívabogyót és articsókát.
A gombát előre pirítsd meg, hogy ne engedjen sok vizet a sütés során.
Adj hozzá reszelt füstölt sajtot, amely karakteres ízt ad a pizzának, és szórd meg szárított oregánóval.
A füstölt sajt helyett használhatsz más karakteres sajtot is, például scamorzát.
Helyezd a pizzát az előmelegített sütőbe, és süsd 12-14 percig, amíg a sajtok szépen megolvadnak, és a tészta széle ropogósra sül.
Ha a pizza alja túl gyorsan sül, takard le alufóliával.
Vedd ki a pizzát a sütőből, hagyd hűlni néhány percig, majd szeleteld fel és tálald. Élvezd a füstölt sajt gazdag ízét a klasszikus Capricciosa pizzán!
Tálalás előtt csepegtethetsz rá egy kevés fűszeres olívaolajat.
To provide the best experiences, we and our partners use technologies like cookies to store and/or access device information. Consenting to these technologies will allow us and our partners to process personal data such as browsing behavior or unique IDs on this site and show (non-) personalized ads. Not consenting or withdrawing consent, may adversely affect certain features and functions.
Click below to consent to the above or make granular choices. Your choices will be applied to this site only. You can change your settings at any time, including withdrawing your consent, by using the toggles on the Cookie Policy, or by clicking on the manage consent button at the bottom of the screen.