Capricciosa pizza olívával és kapribogyóval tálalva

Capricciosa pizza olívával és kapribogyóval

A Capricciosa pizza olívával és kapribogyóval egy különleges változata a klasszikus olasz pizzának. Az olívabogyó és kapribogyó intenzív ízvilága remekül kiegészíti a sonka, gomba és articsóka hagyományos összetevőit. Ez a pizza tökéletes választás, ha valami újat és különlegeset szeretnél kipróbálni, amely az autentikus olasz konyha gazdag ízvilágát tükrözi. Ideális vacsorákhoz vagy baráti összejövetelekhez, ahol a pizzát nemcsak ízletes, de izgalmas formában is szeretnéd kínálni.

Előkészület 10 perc
Elkészítés 14 perc
Teljes 24 perc
1050 Kcal
Facebook
Twitter
LinkedIn

Hozzávalók

Adagok: 4
1 db Pizzatészta
150 ml Paradicsomszósz
150 g Mozzarella sajt
100 g Főtt sonka
100 g Friss gomba
50 g Fekete olívabogyó
50 g Articsókaszív
30 g Kapribogyó
1 tk. Szárított oregánó

Bevásárló kosár ikon Bevásárló lista (0)

    Allergén információ
    GluténGlutén
    TejTej

    Elkészítési Lépések

    1

    Melegítsd elő a sütőt 220°C-ra. Ha van kőlapos sütőtálcád, helyezd be, hogy jól átmelegedjen.

    A kőlap segít egyenletesen elosztani a hőt, így a pizza alja ropogósabb lesz. Ha nincs kőlapod, használd a hagyományos tepsit, de azt is melegítsd elő.

    2

    Nyújtsd ki a pizzatésztát egy vékony, egyenletes koronggá, majd helyezd egy sütőpapírral bélelt tepsire.

    A tésztát érdemes lisztezett felületen nyújtani, hogy ne ragadjon le. Ha nagyon ragad, pihentesd pár percig, majd próbáld újra.

    3

    Kend meg a tészta felületét paradicsomszósszal, ügyelve, hogy a széleken hagyj 1-2 cm üres részt.

    A széleket azért hagyd üresen, hogy a pizza szép, ropogós peremmel süljön meg.

    4

    Szórd meg a paradicsomszószt mozzarella sajttal, majd helyezd rá az egyenletesen elosztott sonkát, gombát, olívabogyót, articsókát és kapribogyót.

    A feltéteket egyenletesen oszlasd el, hogy minden szeletre jusson mindenből. A mozzarella legyen jó minőségű, hogy szépen megolvadjon.

    5

    Hintsd meg a pizzát szárított oregánóval, hogy az ízek tökéletes harmóniában legyenek.

    Az oregánót morzsold el a kezedben, mielőtt rászórod a pizzára, így jobban kijön az illata és az íze.

    6

    Helyezd a pizzát az előmelegített sütőbe, és süsd 12-14 percig, amíg a sajt szépen megolvad, és a tészta széle ropogósra sül.

    A sütési idő sütőfüggő, figyelj oda, hogy a pizza ne égjen meg. Ha a teteje hamar barnul, takard le alufóliával.

    7

    Vedd ki a pizzát a sütőből, hagyd hűlni néhány percig, majd szeleteld fel és tálald. Élvezd a kapribogyó és az olíva különleges ízvilágát a klasszikus Capricciosa pizzán!

    A pizzavágóval könnyebben tudod felszeletelni a pizzát. Friss bazsalikommal is meg lehet szórni tálalás előtt.