A hagymát és fokhagymát apróra vágjuk, majd az olívaolajon megpirítjuk egy serpenyőben.
A hagymát ne pirítsuk túl, csak addig, amíg üvegesedni nem kezd, hogy megőrizze a friss ízét.
A darált húst hozzáadjuk a hagymához, és addig főzzük, amíg a hús meg nem puhul. Sózzuk, borsozzuk ízlés szerint.
A hús elkészítését ellenőrizzük, hogy jól át legyen főzve, és ne maradjon benne rózsaszín rész.
A kukoricalisztet egy tálba tesszük, és egy tojást adunk hozzá. Kis vízzel összegyúrjuk, hogy sima tésztát kapjunk.
Ha a tészta túl száraz, egy kis vizet adhatunk hozzá, hogy könnyebben formázható legyen.
A tésztát kinyújtjuk és kis köröket vágunk belőle. Minden körbe egy evőkanálnyi húsos tölteléket teszünk.
Használj egy kis kanalat a töltelék pontos adagolásához, hogy minden darab egyenletes legyen.
A tésztát felhajtjuk és a széleit összenyomjuk, hogy a töltelék ne jöjjön ki sütés közben.
Ha szeretnéd, a széleket egy villával is megnyomhatod, hogy díszesebb legyen.
A carimañolákat forró olajban aranybarnára sütjük.
Az olaj ne legyen túl forró, mert akkor kívül megéghet, míg belül nyers marad. A közepes hőfok ideális.
Papírtörlőn lecsöpögtetjük a túlzott olajat, és melegen tálaljuk.
A carimañolák kiválóak egy friss salátával vagy joghurtos öntettel, ha szeretnéd.
To provide the best experiences, we and our partners use technologies like cookies to store and/or access device information. Consenting to these technologies will allow us and our partners to process personal data such as browsing behavior or unique IDs on this site and show (non-) personalized ads. Not consenting or withdrawing consent, may adversely affect certain features and functions.
Click below to consent to the above or make granular choices. Your choices will be applied to this site only. You can change your settings at any time, including withdrawing your consent, by using the toggles on the Cookie Policy, or by clicking on the manage consent button at the bottom of the screen.