Carrot Thepla frissen tálalva, korianderrel

Carrot Thepla

A Thepla egy tradicionális indiai étel, amely gyakran reggelire vagy uzsonnára készül. A sárgarépa hozzáadása frissességet ad a theplának, míg a koriander és a fűszerek különleges aromát adnak az ételnek. Az étel a Gujarat államból származik, és gyakran tálalják joghurttal vagy savanyúsággal. Az egészséges és tápláló Thepla tökéletes választás, ha valami ínycsiklandó, mégis könnyed ételt keresel.

Előkészület 15 perc
Elkészítés 20 perc
Teljes 35 perc
800 Kcal
Facebook
Twitter
LinkedIn

Hozzávalók

Adagok: 4
200 g Búzaliszt
2 db Sárgarépa
1 csokor Friss koriander
2 ek. Joghurt
2 gerezd Fokhagyma
0.5 tk. Fűszeres piper
1 tk. Kömény
1 tk.
2 ek. Olívaolaj
80 ml Víz

Bevásárló kosár ikon Bevásárló lista (0)

    Allergén információ
    GluténGlutén
    TejTej

    Elkészítési Lépések

    1

    A sárgarépát reszeld le finomra, majd tedd félre.

    A reszelt sárgarépa adja a thepla puhaságát és frissességét.

    2

    Egy tálban keverd össze a lisztet, sót, köményt és fűszeres piperet.

    A kömény és a fűszeres piper egyaránt gazdagítja az ízeket. Próbálj finom keveréket létrehozni!

    3

    Add hozzá a reszelt sárgarépát, a fokhagymát, a joghurtot, és egy kis víz segítségével gyúrd össze a tésztát.

    Ha túl száraz a tészta, egy kevés víz még segíthet a könnyebb gyúrásban.

    4

    A tésztát formázd kis golyókká, majd nyújtsd ki őket vékony lemezekké.

    Próbálj egyenletesen kinyújtani, hogy a thepla egyformán sülhessen meg.

    5

    Egy serpenyőben hevítsd fel az olívaolajat, és süsd ki a theplákat mindkét oldalán, amíg aranybarnák lesznek.

    A serpenyőt ne tedd túl forróra, hogy ne égjen meg a thepla, hanem egyenletesen piruljon.

    6

    Tálald a kész theplákat friss korianderrel díszítve.

    A koriander friss ízt ad a theplának, és színt is hozzáad.