Cassava Cake kókuszreszelékkel, friss és édes sütemény szeletelve

Cassava Cake kókuszreszelékkel

A Cassava Cake egy perui desszert, amelyet a cassava, vagy más néven yuca, alapanyagaként használnak. Ez az étel a perui konyha egyik különlegessége, amely az egyszerű, de ízletes hozzávalók keverékéből készül. A sütemény állaga krémes, és a kókuszreszelék gazdagítja az ízét. A Cassava Cake kókuszreszelékkel tökéletes desszert lehet bármilyen ünnepi alkalomra, és könnyen elkészíthető. A kókusz és cassava kombinációja friss és trópusi ízt ad, így minden falatja egy igazi ínycsiklandó élmény.

Előkészület 15 perc
Elkészítés 50 perc
Teljes 1 óra 5 perc
400 Kcal
Facebook
Twitter
LinkedIn

Hozzávalók

Adagok: 8
500 g Cassava (yuca)
200 g Cukor
100 g Kókuszreszelék
200 ml Tej
200 ml Kókusztej
2 db Tojás
1 ek. Sütőpor
1 ek. Vanília kivonat
1 csipet

Bevásárló kosár ikon Bevásárló lista (0)

    Allergén információ

    Elkészítési Lépések

    1

    A cassavát hámozd meg, majd reszeld le finomra.

    A friss cassavát alaposan meg kell hámozni, hogy a kemikáliákat eltávolíthassuk, mivel a nyers cassava mérgező lehet.

    2

    Egy nagy tálban keverd össze a reszelt cassavát, cukrot, kókuszreszeléket, tejet, kókusztejet, tojásokat, vaníliát, sütőport és egy csipet sót.

    Ügyelj arra, hogy a hozzávalókat alaposan összekeverd, hogy egyenletes textúrát kapj.

    3

    Öntsd a keveréket egy kivajazott sütőformába, és simítsd el a tetejét egy spatulával.

    A formát jól vajazd ki, hogy a sütemény ne ragadjon le sütés közben.

    4

    Előmelegített 180°C-os sütőben süsd 45-50 percig, amíg a teteje aranybarna és ropogós nem lesz.

    Sütés közben figyelj rá, hogy ne égjen meg a teteje; ha szükséges, takard le alufóliával.

    5

    Miután elkészült, hagyd hűlni a sütit 10 percig, majd szeleteld fel és tálald.

    Ez a sütemény melegen a legfinomabb, de hidegen is fogyasztható.