Causa de atún tálalva, tonhal, tojás és majonéz díszítéssel

Causa de atún

A Causa de atún egy hagyományos perui étel, amely a tonhal friss ízét ötvözi a burgonyával és majonézzel. Eredetileg a perui konyha egyik klasszikus étke, és gyakran tálalják ünnepi alkalmakkor. Az étel egyszerre frissítő és laktató, könnyen elkészíthető és különféle variációkban tálalható. A lime és koriander hozzáadásával még izgalmasabbá válik. A Causa de atún ideális választás vendégvárásra, mivel egyszerű és finom étel, amely mindenkit lenyűgöz.

Előkészület 15 perc
Elkészítés 30 perc
Teljes 45 perc
1200 Kcal
Facebook
Twitter
LinkedIn

Hozzávalók

Adagok: 4
500 g Sárga burgonya
2 db Tonhal konzerv
100 g Mayonéz
1 db Lime leve
2 db Főtt tojás
1 db Főtt sárgarépa
1 csokor Friss koriander
1 tk.
0.5 tk. Bors

Bevásárló kosár ikon Bevásárló lista (0)

    Allergén információ

    Elkészítési Lépések

    1

    A burgonyát főzd meg sós vízben, amíg teljesen megpuhul. Ha kész, hámozd meg, és törd össze egy tálban.

    A burgonyát forró vízben főzd, hogy könnyen hámozható legyen. Ha nem elég puha, a tészta nem lesz elég krémes.

    2

    A tonhalat csöpögtesd le, és törd össze egy tálban. Add hozzá a lime levét, sót és borsot, majd keverd jól össze.

    Használj olaj nélküli tonhalkonzervet, hogy ne legyen túl zsíros. A lime leve frissítő ízt ad az ételnek.

    3

    A főtt tojásokat és sárgarépát apró darabokra vágd fel. Ezeket is add hozzá a tonhalhoz, majd öntsd hozzá a majonézt, és jól keverd össze.

    A tojás és a sárgarépa finom textúrát ad a tonhalhoz. Ha nincs majonéz, joghurttal is készítheted.

    4

    A burgonyát alaposan sózd meg, és egy kevés borsot is adj hozzá, hogy ízes legyen. Miután összetörted, öntsd hozzá a tonhalas keveréket, és jól dolgozd össze.

    A burgonya legyen még meleg, hogy könnyen össze lehessen keverni az összes hozzávalót.

    5

    Formázd a burgonyás masszát tetszőleges alakúra. Tálalás előtt friss korianderrel díszítsd.

    Tálalás előtt hűtsd le a causa de atúnt, hogy az ízek jobban összeérjenek.