Causa de cangrejo, krémes burgonyával és rákokkal tálalva, friss korianderrel díszítve

Causa de cangrejo (rákkal)

A Causa de cangrejo a perui konyha egyik ikonikus ételévé vált, amelyet gyakran tálalnak ünnepi alkalmakkor. Az étel alapja a krémes, fűszeres burgonya, amelyet különféle töltelékekkel, például rákokkal vagy csirkehússal töltenek. A rák és avokádó tökéletes kombinációja a friss és gazdag ízeknek, míg a koriander és a citromlé frissességet ad az ételnek. A Causa de cangrejo valódi ínycsiklandó fogás, amely nemcsak perui éttermekben, hanem otthon is elkészíthető.

Előkészület 20 perc
Elkészítés 15 perc
Teljes 35 perc
600 Kcal
Facebook
Twitter
LinkedIn

Hozzávalók

Adagok: 4
800 g Sárga burgonya
300 g Rák
2 ek. Citromlé
2 gerezd Fokhagyma
150 ml Mayonéz
1 db Avokádó
1 tk. Fűszerpaprika
1 ek. Friss koriander
1 tk.
1 csipet Bors

Bevásárló kosár ikon Bevásárló lista (0)

    Allergén információ

    Elkészítési Lépések

    1

    A burgonyát főzd meg, hámozd meg, és törd össze egy villával, hogy sima, krémes állagot kapj.

    A burgonyát ne főzd túl, hogy ne legyen túl vizes, mert akkor nem lesz olyan sima a textúrája.

    2

    A fokhagymát apróra vágd, majd keverd hozzá a burgonyához, hozzáadva a citromlevet, sót és fűszerpaprikát. Keverd össze jól.

    A fűszerpaprika ízesíti a burgonyát, így ha enyhébb ízt szeretnél, csökkentsd az adagját.

    3

    A rákot tisztítsd meg, majd főzd meg enyhén sós vízben 5-7 percig, amíg a hús megpuhul. Ha kész, hámozd meg és vágd apró darabokra.

    A rákokat ne főzd túl, hogy megőrizzék a finom ízüket és a puha textúrájukat.

    4

    Az avokádót vágd félbe, távolítsd el a magját, és kanalazd ki a húsát. A húsát pürésítsd, majd keverd hozzá a mayonézt és a koriandert.

    Az avokádó krémessé teszi az ételt, és a koriander friss ízt ad hozzá.

    5

    A burgonyás keveréket tedd egy tálba, és halmozd el a tetejére a rákot és az avokádós keveréket.

    A rétegezésnél ügyelj arra, hogy a rák és az avokádó egyenletesen eloszoljon, hogy minden falat ínycsiklandó legyen.

    6

    Az ételt tedd hűtőbe egy órára, hogy jól lehűljön, és az ízek összeérjenek.

    Ha van időd, készítsd el előző nap, hogy az ízek jobban összeérjenek.

    7

    Tálalás előtt díszítsd friss korianderrel és egy kevés fűszerpaprikával a tetejét.

    A friss koriander nemcsak színt ad, hanem egy extra friss ízt is biztosít.