Melegítsd elő az almás cidert egy közepes méretű lábosban alacsony lángon.
Ne forrald, csak melegítsd át, hogy az ízek jobban összeérjenek.
Add hozzá a reszelt céklát, a narancslevet és a mézet. Keverd alaposan össze, hogy az ízek kiegyensúlyozottak legyenek.
A cékla földes ízét a narancslé és a méz ellensúlyozza. Ha nincs narancsleved, használhatsz egy kis citromlevet is.
Dobd bele a fahéjrudat és adj hozzá egy csipet szerecsendiót. Hagyjd, hogy az ízek összeérjenek körülbelül 5 percig.
A szerecsendió óvatosan adagold, mert erős íze van. A fahéjrudat később vedd ki, hogy ne legyen túl intenzív az íze.
Szűrd le a cider-t, hogy eltávolítsd a reszelt céklát és a fahéjrudat, majd oszd el poharakba.
A szűréshez használj finom szövésű szűrőt vagy gézlapot. A leszűrt céklát ne dobd ki, felhasználhatod más ételekhez.
Tálalás előtt díszítsd tejszínhabbal és friss céklaszeletekkel a látványos megjelenés érdekében.
A tejszínhab helyett használhatsz növényi tejszínt, a céklaszeleteket pedig helyettesítheted almaszeletekkel.
To provide the best experiences, we and our partners use technologies like cookies to store and/or access device information. Consenting to these technologies will allow us and our partners to process personal data such as browsing behavior or unique IDs on this site and show (non-) personalized ads. Not consenting or withdrawing consent, may adversely affect certain features and functions.
Click below to consent to the above or make granular choices. Your choices will be applied to this site only. You can change your settings at any time, including withdrawing your consent, by using the toggles on the Cookie Policy, or by clicking on the manage consent button at the bottom of the screen.