Főzd meg a quinoát kétszeres mennyiségű vízben 15 perc alatt, majd hagyd hűlni.
A quinoa főzéséhez használhatsz alaplevet a víz helyett a gazdagabb ízért.
A céklát hámozd meg, vágd vékony szeletekre, és pirítsd meg forró serpenyőben olívaolajon, amíg megpuhul.
A céklát előre megsütheted a sütőben is, ez még édesebb ízt ad neki.
A karfiolt szedd rózsákra, locsold meg olívaolajjal, és süsd 200°C-on 20 percig, amíg aranybarna lesz.
A karfiolt fűszerezheted fokhagymaporral, paprikával vagy más kedvenc fűszereiddel.
Helyezd a főtt quinoát egy nagy tál aljára, és rétegezd rá a sült céklát és a karfiolt.
A Buddha-tálat ízlés szerint más zöldségekkel is kiegészítheted, például brokkolival, sárgarépával vagy édesburgonyával.
Facsard a lime levét az ételre, majd szórd meg sóval és borssal.
A lime helyett használhatsz citromot is. Az öntetet ízesítheted mézzel, mustárral vagy szójaszósszal.
Tálalás előtt díszítsd pirított mandulával és friss korianderrel.
A mandula helyett használhatsz más magvakat is, például tökmagot, napraforgómagot vagy diót. A koriander helyett petrezselymet is használhatsz.
To provide the best experiences, we and our partners use technologies like cookies to store and/or access device information. Consenting to these technologies will allow us and our partners to process personal data such as browsing behavior or unique IDs on this site and show (non-) personalized ads. Not consenting or withdrawing consent, may adversely affect certain features and functions.
Click below to consent to the above or make granular choices. Your choices will be applied to this site only. You can change your settings at any time, including withdrawing your consent, by using the toggles on the Cookie Policy, or by clicking on the manage consent button at the bottom of the screen.